Urheilu

Monosen tehoharjoitus toi kolmannen sijan Suomen cupissa – "Vähään aikaan en ole ollut näin hapoilla"

Eveliina Piippo kukisti kokeneen kaartin Vantaan Suomen cupissa. Anni Kainulainen taipui viidenneksitoista.
Laura Mononen nousi palkintopallille Vantaan Suomen cupin vapaan tyylin viiden kilometrin matkalla. Kuva: Pertti Koivunen

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen lähti kisaan mukaan Vantaalla Suomen cupin vapaan tyylin viidelle kilometrille ja sijoittui kolmanneksi (+38,5).

Aattopäivänä hän oli vielä kahden vaiheilla, hiihtääkö molemmat matkat vai ainoastaan keskiviikon viestin, kun alla oli Tour de Ski-kiertue ja edessä ensi viikonlopun tärkeä maailmancup Otepäässä.

A-maajoukkuehiihtäjät ottivat neljä kärkisijaa ja ykköseksi nousi nuorten MM-kisoihin valmistautuva Eveliina Piippo, josta Riitta-Liisa Roponen jäi 10,5 sekuntia ja Monosen takana neljänneksi hiihtänyt Anne Kyllönen 41,2 sekuntia.

– Positiivinen yllätys tämä tulos ja kulku, mutta MM-kisoihin on vielä viikko ja nyt on tärkeitä päiviä edessä. Sain hyvin irti tänään, hiihdin koko ajan kovaa ja keskityin omaan hommaan, Piippo iloitsi.

Hyvän näytön antoi myös Anni Alakoski (5:s +41,6), jota ei vielä ole nimetty nuorten MM-joukkueeseen. Tammelan Ryskeen Salla Koskela oli 21:s (+1.30).

 

Mononen oli ensimmäisen 2,5 kilometrin kierroksen jälkeen 8,2 sekuntia Piiposta.

– Tarkoitus olikin lähteä kovaa ja katsoa, mihin asti se riittää. Eka kierros meni ok, mutta toisella alkoi painamaan. Enpä vähään aikaan ole ollut näin hapoilla, Mononen summasi.

– Tähän kisaan en tehnyt mitään erityistä valmistautumista, vaan nyt on vaan palauteltu Tourista. Tämä kisa oli hyvä avaava tehoharjoitus. Pitää taas herätellä itseä kisavauhtiin kohti ensi viikonlopun maailmancupia.

HlHS:n toisen hiihtäjän Anni Kainulaisen kilpailu eteni myös laskuvoittoisesti. Kilometrin väliajoissa hän oli kuudentena, puolimatkassa kahdeksantena (+25,7) ja maalissa viidestoista (+1.17,6).

– Ei toiminut lihas yhtään, aivan hirveä hapotus. Minulla hiihto on paljon lihaksiston tilasta kiinni ja tänään oli huono päivä. Mutta huomenna viestissä uusi yritys ja tavoite olla selvästi parempi, Kainulainen tuumasi.

HlHS:n viestikolmikossa on Maija Hakalan sairastumisen myötä mukana perinteisen tyylin pitkän matkan hiihtoihin erikoistunut Terhi Pollari, joka avaa viestin.

– Hieman epävarmempi olo on kun viesti on vapaalla tyylillä, kuulostellen pitää lähteä, mutta eiköhän tuokin suju kunhan ei lähde ihan hulluttelemaan, Pollari ennakoi.

Hämeenlinna voitti kauden avausviestin lokakuun lopussa, mutta keskiviikkona muun muassa Krista Pärmäkoski vahvistaa Ikaalisten Urheilijoiden ryhmää ja Vuokatti Ski Team on vahva Eveliina Piipon johdolla, samoin Kainuun Hiihtoseura.

 

Miehissä Iivo Niskanen tulee myös viestiin mukaan Puijon Hiihtoseuran väreissä.

Tiistaina Puijon Perttu Hyvärinen oli ykkönen 10 kilometrillä ennen Lari Lehtosta (+5,5) ja Juho Mikkosta (+18,7). Hattulalaislähtöinen Vesa Kallio oli 19:s (+1.20) sekä ampumahiihtäjät Otto Ruusunen 55:s (+2.37) ja Matti Hakala 59:s (+2.47). HäSa

Päivän lehti

23.1.2020