Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Joona Monto on päässyt vauhtiin Kerhossa – Ilves-ottelun tehomiehen peli sujuu laitahyökkääjänäkin

Joona Monto kunnostautui perjantain Ilves-ottelussa. Kerhon hyökkääjä pääsee yrittämään pistetilinsä kartuttamista seuraavan kerran tiistaina. Kuva: Pekka Rautiainen
Joona Monto. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK liigajoukkueen tiivis pelitahti jatkuu tiistain kotiottelulla KalPaa vastaan. Kerholle on luvassa todennäköisesti jälleen työntäyteinen iltapuhde, vaikka kuopiolaisten peli on sujunut tällä kaudella hieman mollivoittoisesti.

Kerho pääsee illan otteluun takataskussaan perjantain Ilves-ottelun voitto pitkän kaavan mukaan. Voittomaalilaukauskisan ratkaisevan niitin iski 25-vuotias hyökkääjä Joona Monto, joka kunnostautui maalintekijänä myös ottelun varsinaisella peliajalla.

Monton alkukautta varjosti loukkaantuminen, mutta kauden neljännessä ottelussaan mies oli jo täydessä iskussa, ja sentterin peli näyttää sujuvan laitahyökkääjänäkin.

– Kivahan se on aina tehdä maaleja, ja saimme vielä raavittua voitonkin Ilveksestä. Toivottavasti pelit sujuvat jatkossakin hyvin, pohti Monto Kerhon maanantaisessa mediatilaisuudessa.

Monto puki Kerhon paidan ylleen ensimmäisen kerran C-juniorina, mutta hän on vuosien saatossa tahkonnut Mestistä ja yhden ottelun verran KHL-liigaakin Jokereissa. Kerhon riveissä mies toivoo kehittyvänsä seuraavan askeleen urallaan.

– Isoimmat haasteet minulla ovat fysiikkapuolella. Sitä puolta kehittämällä uskon kentällekin jäävän pikkuhiljaa enemmän, Monto pohtii.

 

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen odottelee mielenkiinnolla tiistain KalPa-ottelua. Pennasen mielestä työteliäs ja liikkuva joukkue on saamassa taas juonesta kiinni.

– KalPa puolustaa hyvin ja heillä on loistava maalivahti Eero Kilpeläinen. Joukkue ei ole tuloksellisesti vielä päässyt vauhtiin tällä kaudella, mutta on koko ajan kehittänyt toimintaansa, Pennanen arvioi.

Kerho pääsee KalPan kimppuun iskukykyisellä miehistöllä. Loukkaantumisista tänä syksynä vähän kärsineellä joukkueella on vain muutama kysymysmerkki.

Janne Tavi ja Nico Nurmikanta ovat sivussa, mutta Philippe Cornet saattaa palata kokoonpanoon. Myös yhden puolstajan tilanne on vielä avoinna. Ketjuihin tulee sen verran muutoksia, että Joona Monto hyppää kakkosketjuun Tommi Tikan ja Markus Nenosen kumppaniksi. Filip Krivosik puolestaan ottaa Monton paikan. Ja maalissa jatkaa Joona Voutilainen, Pennanen suunnittelee. HäSa

Päivän lehti

19.2.2020