Urheilu

Murskavoitto petasi HJS:lle herkulliset asetelmat – nousu voi varmistua jo ensi keskiviikkona

FJK-voiton myötä HJS:n sarjanousu Kakkoseen voi varmistua jo ensi keskiviikkona.
Tyrmäysvoiton ottanut HJS oli luvunlaskulle jättämäänsä FJK:ta muutaman askeleen edellä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tyrmäysvoiton ottanut HJS oli luvunlaskulle jättämäänsä FJK:ta muutaman askeleen edellä. Kuva: Lassi Puhtimäki

HJS kävi tylyllä ryöstöretkellä Forssassa, kun se nuiji hauistaan näyttäen kymppitien varren taistelussa Forssan Jalkapalloklubin nurmenrakoon hurjalla 7–0 -vierasvoitolla.

FJK-murskavoitolla oli myös murskaava seuraus Kolmosen Tampereen lohkon sarjataulukossa. HJS venytti kaulaansa toisena majaileviin Ilves-Kissoihin peräti seitsemään pisteeseen. Kun HJS:llä on pelaamatta enää kolme ottelua, pullat kypsyvät mukavasti uunissa.

HJS:stä maaleja pääsivät tuulettelemaan kahdesti osuneet Santeri Stenius sekä Juuso Huhtapelto. Lisäksi kerran maaliverkkoja venyttivät Ossi Lehtonen, Timo Viljanen sekä Aleksi Latvanen.

Päävalmentaja Lauri Hakanen myhäili tyytyväisyyttään joukkueensa tarjoilemaan kylmään kyytiin sateisen Forssan hämärtävän iltapäivän jälkimainingeissa.

– Selvät lukemat taululla lopulta löytyivät. Ne tulivat pitkälti hyvän toisen jakson pelaamisen kautta. Ensimmäisellä jaksolla ei päästy montaa kertaa paikoille, sillä FJK puolusti todella syvältä. He lähtivät pistettä hakemaan, kuten heidän valmentajansa ottelun jälkeen sanoi. He peruuttivat lähellä omaa maaliaan, Hakanen kuvaili.

– Yksi onnistuminen saatiin avausjaksolle ja se antoi tilaa hengittää. Emme tehneet toiselle jaksolle mitään isoja liikkeitä, mutta saimme paremmin hyödynnettyä tiloja pallonhallinnan kautta ja viimeistelemään laadukkaasti sen jälkeen.

HJS:llä on mahdollisuus varmistaa sarjanousunsa jo ensi keskiviikkona Ilves-Kissojen vieraana Tampereella. Siihen riittää jopa tasapeli.

Oikeastaan vain perusteellinen sulaminen kauden kolmessa jäljellä olevassa ottelussa voi oikeastaan enää suistaa nousujunan raiteiltaan.

Hakasella ei ollut vaikeuksia myöntää, että HJS-leirin katseet kääntyivät kohti keskiviikkoa oikeastaan välittömästi FJK-ottelun loppuvihellyksen jälkeen. Päävalmentaja kuitenkin muistuttaa, että keskiviikon ottelun luonne tulee olemaan huomattavasti erilainen niin panoksiltaan kuin pelillisesti.

– Siitä tulee ihan erilainen peli. Vastustaja pelaa selkä seinää vasten ja ottelun taso tulee olemaan tähän sarjaan peilattuna huipputasolla. Lähjdemme vetämään omaa juttuamme ja tiedämme, että siellä on muutama paikka mihin voi määrätietoisesti iskeä, Hakanen analysoi luottavaisena.

– Olemme näyttäneet tämän kauden aikana, että pystymme osoittamaan kypsää pelikykyä tiukoissa paikoissa. Nyt tarvitaan tietysti onnistumisia, mutta kovalla työllä ja sitoutuneella joukkuepelillä pystymme niihin. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020