fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Musta toinen erä johti Steelersin romahdukseen - "Se oli ihan täysin oman pelin punttaamista pois"

Steelersin miehet johtivat Tepsiä vastaan ensimmäisen erän jälkeen 3–0, mutta hävisivät 4-12.
Steelersin kauden kuudes tappio tuli joukkueen kadotettua otteensa täysin. Kuva: Tomi Vesaharju
Steelersin kauden kuudes tappio tuli joukkueen kadotettua otteensa täysin. Kuva: Tomi Vesaharju

Steelersin miehet kohtasivat samassa F-liigan kotiottelussaan kaksi ääripäätä. Ensimmäisen erän 3–0-johto muuttui kahden viimeisen erän aikana 4–12-tappioksi Turun Palloseuraa vastaan.

– Tätä on vaikea käydä pelillisten asioiden kautta läpi. Kyllä se treenikulttuuri korreloi aika vahvasti meidän pelaamistamme. Ensimmäinen erä oli ok, olimme ihan hyviä siinä, mutta hävisimme seuraavat erät 1–12, Steelersin päävalmentaja Mikael de Anna sanoi.

TPS oli perjantaina voittanut vieraissa sarjakärki Classicin, mutta ensimmäinen erä oli Steelersistä vahva. Ainakin tuloksellisesti ja viisikon tiiviydeltä, vaikka pallossa hämeenlinnalaiset olivat vähän.

Steelers johti avauserän jälkeen 3–0. Maaleista ensimmäisen teki ylivoimalla Valtteri Molkka, joka sai keskellä kenttää väännettyä itsensä vedolle. Atte Kurkikangas teki kaksi seuraavaa. Ensimmäisen pitkän juoksun päätteeksi, toisen, kun hänet pelattiin keskustassa vapaaksi hyvän puolenvaihdon jälkeen.

Perusasiat pettivät

Toisen erän alkuun Steelers sai vielä tapettua kahden minuutin jäähynsä, mutta sitten aikaikkunassa 24.45–27.52 TPS iski kolme maalia reiluun kolmeen minuuttiin.

Kaksi seuraavaa takaiskumaalia tulivat vielä erän puolivälissä, ja vaikka Molkka kavensi pelin tiukalla vedollaan 4–5-tilanteeseen, teki TPS toiseen erään lopulta yhteensä seitsemän maalia.

Turkulaiset olivat vahvasti pallossa ja saivat avattua Steelersin keskustan – paikoin Steelersin oman sähläilyn tuloksena.

– Tepsi oli hyvä, olisimmeko voittaneet heidät, en tiedä, mutta se oli ihan täysin oman pelin punttaamista pois. Kaikki perusasiat jäivät ja sen jälkeen peli hajosi ihan kasaan. Josta tullaan siihen, että kun se treenikulttuuri on mitä se on, niin se perustekeminen on tosi ailahtelevaa, de Anna mietti.

– Silloin on vaikea sanoa, miten pelit päättyvät. Ei siihen voi sanoa, että esimerkiksi karvaus petti. Kaikki petti. Pystymme hyvään, mutta turvaverkko puuttuu. Perusasetukset eivät toimi. Hyvän joukkueen tasoa mittaa lattia ja ne perusasetukset. Meillä se lattia on tosi alhaalla pahimmissa tapauksissa.

Sunnuntaina vastassa Tiikerit

Seuraavan kolmen ottelun sisään Steelers kohtaa vielä kaksi muuta sellaista joukkuetta, joita uumoiltiin kausiennakoissa sarjan kärkikastiin – keskiviikkona Tampereella sarjakärki Classicin ja lauantaina poikkeuksellisesti Iittalassa pelattavassa kotipelissä Esport Oilersin.

Niitä ennen kohtaa Steelers erilaisen haasteen, kun se saa heti sunnuntaina kotikentällään vastaansa sarjajumbo Tikkurilan Tiikerit, joka on hävinnyt kaikki alkukauden viisi otteluaan.

– En tiedä pystymmekö tuolla pelillä olemaan lähelläkään voittoa. Mutta viimeksi kun hävisimme Happeelle kauhealla pelillä, niin pelasimme sen jälkeen Indiansia vastaan hyvin. Asiat eivät ole lineaarisia. HäSa

Menot