Kiekko Urheilu

Myös KooKoo nollasi Kerhon – Ulosajokuningas Berger iski jälleen

KooKoo aiheutti tehottomalle HPK:lle toisen peräkkäisen 0–2-tappion. Martin Berger sikaili kolmannen pelirangaistuksensa.
Tommi Tikka ja Niklas Friman puolustivat Joona Voutilaisen vartioimaa maalia. Kuva: Katja Juurikko
Tommi Tikka ja Niklas Friman puolustivat Joona Voutilaisen vartioimaa maalia. Kuva: Katja Juurikko

HPK pelasi jääkiekon Liigan joulutauon jälkeen vahvasti yhdeksässä ottelussa peräkkäin pisteille, mutta juuri nyt on vaikeaa. Kerho jäi lauantaina toistamiseen peräkkäin maaleitta, kun KooKoo oli Kouvolassa tehokkaampi maalein 2–0.

Samoilla lukemilla HPK hävisi myös Raumalla Lukolle torstaina. HPK ei tällä kaudella ole muissa otteluissa jäänyt nollille.

Päävalmentaja Antti Pennanen kuitenkin ampui alas huolen maalinluomisen tuskasta.

– Olimme tehottomia ja tänäänkin oli hyviä paikkoja tehdä maali. Joskus menee ja joskus ei, Pennanen tokaisi.

– Meillä oli nyt vastassa Liigan kaksi kovakuntoisinta joukkuetta, joten tämä oli hyvää oppia meille. Joukkue ymmärtää täysin, että nämä ovat kovia pelejä ratkaisevaan aikaan kuuden joukkoon pääsyn kannalta. He tekevät parhaansa, HPK-luotsi viittasi myös ensi viikon Kärpät-tuplaotteluihin.

 

Huonotasoista jääkiekkoa Kouvolassa ei nähty, vaan KooKoolle ja HPK:lle tyypillinen kova kamppailupeli. Liigan kovakuntoisin joukkue KooKoo venytti pisteputkeaan 14 otteluun ja teki jo 81 pisteellään seuran yhden kauden ennätyksen.

– Erittäin kova peli, kuten odotimme. Isompi kaukalo toi tähän oman mausteensa. KooKoo oli erittäin hyvä ja aloitti hyvin, Pennanen pohti.

KooKoon kauden läpimurroksi kehittänyt valmentaja Jussi Ahokas piti KooKoota yhä haastajana, vaikka sarjanelosta on mahdotonta olla jo ottamatta vakavasti.

– Koko joukkueen 5–5-peli, uhrautuminen ja sitoutuminen tähän juttuun (on voiton tae). HPK oli myös hyvä tänään ja sillä oli mahdollisuudet viedä tämä kamppailu. Alivoima oli meillä erittäin hyvää. Uhrauduimme ja blokkasimme hyvin, ja (maalivahti Henrik) Haukeland oli viimeisenä lukkona, Ahokas summaili lehdistötilaisuudessa.

Seitsemäntenä olevan HPK:n ero suoraan puolivälieräpaikkaan ja HIFK:hon kasvoi neljään pisteeseen

 

Molemmat ottelun maalit nähtiin ensimmäisen seitsemän minuutin aikana. Matt Caito tulitti Kim Strömbergin aloitusvoitosta KooKoon johtoon jo 12 sekunnin jälkeen, ja Juha-Pekka Haatajalla oli avopaikka 21 sekunnin kohdalla.

Joukkueensa pistekuningas Haataja onnistui lopulta yllättämään Joona Voutilaisen HPK-pakki Arto Laatikaisen mailan kautta ylivoimalla ajassa 6.34.

Parasta HPK:ta nähtiin kolmannessa erässä. Muun muassa Filip Krivosikilta, Valtteri Puustiselta ja Cody Kunykilta jäivät kuitenkin tilaisuudet hyödyntämättä.

– Oli meilläkin siinä läpiajoa ja tyhjää maalia, mutta emme vain saaneet aikaiseksi. Loppu ehkä kuvasti sitä, että meillä oli hyviä aihioita, mutta tulos jäi puuttumaan, Pennanen harmitteli.

– Pienestä nämä huippupelit ovat kiinni. Tänään olisimme varmasti voineet olla parempia erikoistilanteissa.

Haukeland oli KooKoon maalilla vakuuttava 24 torjunnallaan. Voutilainen ei jäänyt kollegan nollapeliä lukuunottamatta huonommaksi 28 torjunnallaan.

 

Lopussa huomion varasti KooKoon puolustaja Martin Berger. Hän löi HPK:n mukaan mailan päällä Kerho-kapteeni Niklas Frimania silmäkulmaan ja sai suihkukomennuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta, kun peliä oli jäljellä vain 37 sekuntia. HPK pääsi tuoksi aikaa pelaamaan kuudella kolmea vastaan.

Berger on Liigan jäähypörssin ylivoimainen ykkönen 152 minuutillaan. Pelirangaistus oli 23-vuotiaalle kolmas tällä kaudella, joten Liigan koventunut kurinpitolinja huomioiden hänelle lienee luvassa pitkä, vähintään viiden ottelun huili, jos hänet nähdään kurinpidossa syylliseksi.

Pennanen pidättäytyi kommentoimasta tilannetta Telian videotuotannon kyykättyä ottelun lopussa, jolloin kuvanauhaa ei ollut tarjolla. Hän näki silti tilanteen.

– Kurinpito käsittelee sitä sitten, kun saa videot toimimaan, Pennanen sanoi.

HPK:n kokoonpanosta puuttui puolustaja Petteri Nikkilä, joka on totuttu näkemään ykkösparissa Santeri Lukan kanssa. Nikkilä oli sivussa kuumeen takia. HäSa

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic