Kiekko Urheilu

Myrskyn jälkeen on poutasää HPK:n toimistolla – "Voittoihin ei pidä tuudittautua"

Vaikka HPK lähtee maaottelutauolle kolmannelta sijalta, toimitusjohtaja Antti Toivanen ja urheilujohtaja Mika Toivola suhtautuvat joukkueen vahvistamiseen maltillisesti.
Antti Toivanen ja Mika Toivola ovat HPK:n toimiston avainhenkilöitä.

HPK on aloittanut kauden vahvemmin kuin moni olisi voinut odottaa. Siitä selkeimpänä osoituksena on sijoittuminen kolmanneksi Liigan sarjataulukossa.

HPK:n toimistolle on kokoontunut kaksi miestä, jotka ovat kiekkomatkansa varrella nähneet hyviä ja vaikeita aikoja, toimitusjohtaja Antti Toivanen ja urheilujohtaja Mika Toivola.

Kumpikaan ei suostu vielä heittämään serpentiiniä ilmaan tämän kauden osalta. Keihäs on lähtenyt lentämään lupaavassa kaaressa, mutta se mitataan kuitenkin lopulta vasta keväällä.

– Suhdanteet vaihtelevat ja meidän on pidettävä pää kylmänä kaikissa tilanteissa, urheilujohtaja Toivola muistuttaa.

 

Toivola jakaa tunnustusta valmennukselle.

Hänen mielestään hyvän tuloskunnon salaisuus on se, että salaisuutta ei ole. Hyvä alku on Toivolan mielestä seurausta laadukkaasta työnteosta arjessa.

– Päävalmentaja Antti Pennanen ja koko valmennusjohto on saanut aikaan hyvän ilmapiirin. Tulos ei ohjaa työntekoamme, se punnitaan niillä hetkillä, kun tulee vaikeaa. Mutta vielä en tekisi kauhean isoa numeroa miten korkealla olemme, Toivola sanoo.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Toivasen mielestä HPK:n joukkueen profiilissa näkyy, että joukkueessa on pääosin pelaajia, joiden parhaat pelit ovat vasta edessäpäin.

– Joukkueen rungon kannalta on hyvä asia, että monen kehityskäyrä on matkalla ylöspäin eikä alas, Toivanen sanoo.

– Voittoihin ei pidä tuudittautua. Tunteet eivät saa muuttaa arjen toimintaideologiaa.

Toivolan mielestä myös toimistolla tehdyn perustyön laatu ratkaisee paljon.

– Arki ratkaisee myös toimiston puolella, vain hyvä työ mahdollistaa seuran eteenpäin menon.

 

HPK on osoittanut alkukaudella, että sillä on potentiaalia menestyä tällä kaudella Liigassa.

Nähdäänkö toimistolla nyt, että joukkueeseen olisi syytä satsata?

Kun Ville Viitaluoma joutui lopettamaan uransa loukkaantumiseen siihen olisi myös taloudellista liikkumavaraa näillä näkymin.

– Yhdelle keskushyökkääjälle on tarve. Se, että teemmekö mitään ja millä aikataululla, se on auki. Lähtötilanteessa on kuitenkin laskettu, että Viitaluoma pelaa, Toivola sanoo.

Toivolan mukaan pelaajahankinnassa on mietittävä monta asiaa – kuten ajoitusta.

– Jos tällä viikolla hankkii keskushyökkääjän ja ensi viikolla loukkaantuu maalivahti, kannattaako hankinta vielä tehdä? Mutta se ei tarkoita sitä ettemmekö toimisi jos pelaaja jonka haluamme olisi vapaana.

”Voittoihin ei pidä tuudittautua. Tunteet eivät saa muuttaa arjen toimintaideologiaa.”

HPK:n budjetissa ei ole Toivasen mukaan laskettu pudotuspelien varaan.

On kuitenkin muistettava, että vaikka sijoitus on nyt hyvä, huipputasaisessa keskikastissa myös pudotuspeliviivan alapuolelle on matkaa vain viisi pistettä.

– Liiketoiminnassa ei voi laskea sellaisten eurojen varaan, joita ei ole tullut vielä. Ennen kuin ne tulevat, niitä ei olemassakaan, Toivanen muistuttaa.

– Budjetti on vain numeroita paperilla, eräänlaista ennustamista eikä se ole toteutuma. Meidän pitää ottaa huomioon myös kokonaistalouden kehittyminen, että on euroja hoitaa velvoitteita läpi kauden. Suunnitelmasta ei voi poiketa pikavoiton toivossa.

Taloudesta vastaava Toivanen myöntää, että urheilujohtajan mukaantulo on mahdollistanut hänelle enemmän aikaa ydintehtävässä.

– Se on vapauttanut aikaa kaupallisen talouden hallintaan ja voin antaa enemmän ajastani siihen. Se antaa mahdollisuuden parantaa liiketoimintaa. HäSa

Päivän lehti

15.8.2020