Urheilu

Naisleijonat sinetöi Euro Hockey Tourin voiton Hämeenlinnassa

HPK:sta naisten NHL:n Connecticut Whaleen siirtynyt Meeri Räisänen tavoittelee paikkaa MM-kisajoukkueesta.
Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue pääsi tuulettamaan voittoa Sveitsistä Hämeenlinnassa. Kuva: Riku Hasari

Naisten jääkiekon maajoukkue kohtasi Sveitsin Euro Hockey Tourin viimeisessä ottelussa Ritariareenassa. Naisleijonat kaatoi Sveitsin maalein 4–1 (1–0, 1–1, 2–0) ja voitolla huhtikuussa Espoossa pelattaviin naisten MM-kotikisoihin valmistautuvat Naisleijonat varmistivat Euro Hockey Tourin voiton.

Euro Hockey Tourin avausottelussa Naisleijonat hävisivät tiistaina yllättäen jatkoajalla Japanille, mutta sitä seurasi voitot Ruotsista, Saksasta ja Sveitsistä.

Sveitsiä vastaan Suomi hallitsi peliä selvästi, mutta tehottomuus maalinteossa piti pelin pitkään tasaisena. Avauserän ainoa maalin viimeisteli ylivoimalla Ronja Savolainen. Jenni Hiirikosken terävän laukauksen Janine Alder pystyi torjumaan, mutta paluukiekon Savolainen laukoi voimalla maaliin.

Toisessa erässä Minnamari Tuominen antoi upean syötön takatolpalle Michelle Karviselle, joka iski kiekon maalin. Sveitsi kavensi ottelun onnekkaasti, kun Alina Müllerin laukaus muutti suuntaa suomalaispuolustajasta.

Kolmannen erän alkupuolella Naisleijonat karkasivat Sveitsiltä Michelle Karvisen ja Petra Niemisen maaleilla.  

HPK:ssa viime kaudella maalivahtina pelannut Meeri Räisänen pelasi ottelut Ruotsia ja Saksaa vastaan. Ruotsia vastaan Räisänen näytti taistelevansa MM-kisajoukkueen ykkösmaalivahdin paikasta torjumalla nollapelin. Sveitsiä vastaan torjuntavastuussa oli Johanna Oksman, jolle kirjattiin ottelussa ainoastaan kuusi torjuntaa.

Meeri Räisäsestä tuli syksyllä ensimmäinen suomalaiskiekkoilija NWHL-sarjassa, joka on naisten NHL-sarja. Olympia- ja MM-kisojen pronssimitalisti päätti jatkaa uraansa Connecticut Whalessa.  

– Tosi hyvin on mennyt siellä ja tykännyt siellä olla. Pelien taso on NWHL:ssa on kova ja ottelut ovat jatkuvasti maaottelutasoista.  Se vie paljon eteenpäin, kun saa pelata kovia pelejä, Räisänen sanoi.

Räisänen on pelannut kaikki joukkueensa seitsemän ottelua ja niissä torjuntaprosentti on ollut 91,7. Katsojamäärätkin on NWHL:ssa suuria kotimaan Liigaan verrattuna.  

– On siinä eroa, kun miettii kokonaisuutta. Siellä on koko ajan muutama tuhat katsojaa peleissä ja siinä saa yleisöstäkin vähän buustia, Räisänen taustoitti.

Naisleijonien pelaamiseen Euro Hockey Tourilla Räisänen oli tyytyväinen ja hän lähtee luottavaisena kohti MM-kotikisoja.  

– Pelimme näyttää hyvältä. Minun mielestä olemme menneet pelivauhdissa aika paljon eteenpäin ja maalintekokin on onnistunut aika kivasti. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin. HäSa

Päivän lehti

5.7.2020