Urheilu

Naisten Superin pudotuspeleissä kolme "kantahämäläisjoukkuetta" – Ala-Kauhaluoma ja Heikkilä tekivät läpimurtonsa

Manse PP, Tahko ja Fera aloittavat puolivälierät haastajina vieraskentillä. Pori voitti runkosarjan.
Anna Ala-Kauhaluoma ponnisti Turengista Superpesiksen huipulle jo 16-vuotiaana. Kuva: Esko Tuovinen
Anna Ala-Kauhaluoma ponnisti Turengista Superpesiksen huipulle jo 16-vuotiaana. Kuva: Esko Tuovinen

Naisten Superpesiksen runkosarja pelattiin päätökseen ja pudotuspeleissä on kolmessa joukkueessa mukana kantahämäläisiä. Puolivälierät sarjat pelataan paras viidestä -järjestelmällä.

Runkosarjan viidenneksi sijoittui Manse PP, joka aloittaa taistelun välieräpaikasta Seinäjoella Mailajusseja vastaan. Tamperelaisjoukkueen perusyhdeksikköön kuuluvat janakkalalaiset Anna Ala-Kauhaluoma ja Senni Korhonen.

Ala-Kauhaluoma pääsi debytoimaan naisten Itä–Länsi-arvo-ottelussa ja oli Manse PP:n viidenneksi tehokkain (22/13) runkosarjassa.

– Runkosarja meni omalta osaltani hyvin, mutta parannettavaa jäi. Joukkueena tärkeää oli, että oltiin viidensiä, vaikka sijoitus oli vähän heikompi viime vuosiin verrattuna. Nyt on kiva, kun ei ole enää pisteistä väliä vaan pelataan vaan voitosta. Jokaista peliä lähdetään voittamaan, tuumaa 16-vuotias Ala-Kauhaluoma, joka pelaa ensi kertaa pudotuspelejä.

18-vuotias Senni Korhonen on jo päässyt aiemmin pelaamaan pudotuspelejä ja edennyt finaaleihin asti.

– Alkukausi oli meille vaikea ja ailahtelevainen, mutta hieno on ollut huomata, miten joukkue syttyy syksyn lähestyessä. Itse olen kehittynyt siepparin paikalla kokemuksen kautta ja välillä olen saanut enemmän vastuuta mailankin varressa ja pidän siitä. Vahvalla ja luottavaisella mielellä lähdetään taas pudotuspeleihin, Korhonen vakuuttaa.

Hyvinkään Tahko pelasi hyvän runkosarjan ja sijoittui kuudenneksi. Keskeinen tekijä oli hattulalainen lukkari Anni Heikkilä, joka lähes joka pelissä arvostettiin palkinnoille ja kauden edetessä onnistui koko ajan paremmin myös sisäpelissä.

Lopulta Heikkilä nousi Tahkon toiseksi tehokkaimmaksi pelaajaksi (2+7/28). Puolivälierissä Tahko kohtaa runkosarjan kolmosen ja hallitsevan suomenmestarin Jyväskylän Kirittäret.

– Saavutettiin tavoite eli runkosarjan kuudes sija ja siihen ollaan tyytyväisiä. Kausi on ollut positiivinen meille ja oma pelini on mennyt samalla hurjasti eteenpäin, kun ulkopelirooli on selkiytynyt ja sisäpelissä alkaa ymmärtämään sarjatason vaatimukset, 19-vuotias Heikkilä arvioi.

– Pudotuspeleihin lähdetään ennakkoon kovempaa joukkuetta vastaan jakso kerrallaan voittamaan. Hieno tilaisuus, sillä suurin osa meistä ei ole aiemmin naisten pudotuspelejä päässyt pelaamaan eli nyt nautitaan.

Hattulalainen Toni Ojala siirtyi viime syksynä Janakkalan Janasta Rauman Feran pelinjohtajaksi ja joukkue jatkaa pudotuspeleihin runkosarjan seitsemäntenä.

Puolivälierissä vastaan tulee Lapuan Virkiä.

– Viides sija oli tavoitteemme eli ei olla tähän tyytyväisiä. Kauden aikana on pelattu hyvin ja pelattu huonosti eli ailahtelevaisuutta. Nuori joukkue niin tämä on ollut opettelua ja myös pelinjohdolle, Ojala summaa.

– Mutta puolivälieriin lähdetään taistelemaan kovaa Lapuaa vastaan, yhtään peliä ei ole vielä pelattu ja kolme voittoa tarvitaan välieriin. Runkosarjassa onnistuimme pistämään Lapuaa ajoittain tiukoille.

Puolivälieräsarjat aloitetaan sunnuntaina. Neljäntenä otteluparina runkosarjan ykkönen Porin Pesäkarhut kohtaa Kempeleen Kirin. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic