Kiekko Urheilu Nashville

Nashville palkitsi "Juice" Saroksen nollapelillä – "Auttaa pysymään rytmissä, kun saa pelata enemmän"

Juuse Saros on ollut helmikuussa Nashvillen ykkösmaalivahti.
Mattias Ekholm onnitteli kauden toisen nollapelinsä torjunutta Juuse Sarosta. Kuva: Danny Murphy/Icon Sportswire
Mattias Ekholm onnitteli kauden toisen nollapelinsä torjunutta Juuse Sarosta. Kuva: Danny Murphy/Icon Sportswire

Nashville Predators jahtaa pudotuspelipaikkaa jääkiekon NHL:ssä, mutta joukkueen pistetahdin pitäisi parantua. Perjantain vastaisen yön kierroksella Nashville nollasi New York Islandersin 5–0, kun Craig Smith viimeisteli hattutempun ja suomalaismaalivahti Juuse Saros nollasi vastustajan 31 torjunnalla.

– Tämä oli hyvä voitto joukkueelta. Jokainen pelasi todella hyvin, Saros tuumi seuran verkkosivuilla julkaistulla videolla.

Smith rokotti vastustajaa kaksi kertaa avauserässä, ja Mattias Ekholm viimeisteli kolmannen maalin. Toisessa erässä Rocco Grimaldi ja Smith jatkoivat maalitalkoita.

– Oli hyvä saada muutama maali heti alussa. Hän (Smith) on mahtava kaveri, ja oli mukava nähdä hänen onnistuvan ja juhlivan maalejaan, Saros viittasi kolmen maalin mieheen Smithiin.

Saroksen suoritus keräsi kiitosta joukkuetovereilta. Avauserässä Islandersilla oli paikkansa, mutta Saros venyi 14 torjuntaan.

– Hän pelasi hienosti koko ottelun ajan ja piti meidät mukana pelissä. Minusta tuntui, että peli olisi voinut olla 2–1 tai 2–2 avauserässä, Grimaldi suitsutti.

– Kolmannessa erässä yritimme pelata ”Juicelle”. Halusimme hänelle nollapelin ja sen teimme, Grimaldi jatkoi.

 

Saros on totuttu näkemään kokeneen Pekka Rinteen oppipoikana. Helmikuussa Nashville on voittanut kuudesta ottelustaan kolme, mutta nuo voitot ovat tulleet Saroksen torjunnoilla.

Huhtikuussa 25 vuotta täyttävä Saros on torjunut helmikuussa neljä kokonaista ottelua ja yhdessä kaksi erää, kun Rinne jätti leikin kesken Vancouver-tappiossa. Rinne on torjunut helmikuussa vain yhden kokonaisen ottelun, joten Saroksella on ollut suuri rooli Nashvillen pudotuspelipaikkajahdissa.

– Se auttaa pysymään rytmissä, kun saa pelata enemmän ja homma tuntuu luonnollisemmalle, Saros jutteli kauden toisen nollapelinsä jälkeen.

Länsilohkon viimeisillä pudotuspelipaikoilla olevista Calgary on kerännyt 66 ja Arizona 64 pistettä. Takaa-ajajista Winnipegillä on 63, Nashvillellä 61 ja Minnesotalla 61 pistettä, joten Saroksen pitää venyä huippusuorituksiin jatkossakin. STT

Päivän lehti

28.2.2020