Kiekko Urheilu

Natsumi Kurokawa sopimukseen Kerhon liiganaisten kanssa

Japanilainen puolustaja pelaa alkavan kauden Hämeenlinnassa.
Natsumi Kurokawa tuo kansainvälistä väriä Kerhon naisten liigajoukkueeseen. Kuva: Pekka Rautiainen
Natsumi Kurokawa tuo kansainvälistä väriä Kerhon naisten liigajoukkueeseen. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK-kiekkonaiset valmistautuu kahdeksalla puolustajalla syyskuun alussa alkavaan Naisten Liigaan. Pakkikaarti on täydentynyt japanilaisella Natsumi Kurokawalla, 23, joka on tehnyt tryout-jaksonsa päätteeksi vuoden mittaisen sopimuksen Kerhon kanssa.

HPK:n valmennusjohdolle Kurokawa ennätti antaa näyttöjä kahden viikon ajan.

– Hän osoittautui kehityskelpoiseksi pakiksi, joka on liikkeessään riittävän aktiivinen ja näkee kentän hyvin. Valmentajiemme mielestä Kurokawasta on apua joukkueellemme varsinkin kevättä silmällä pitäen, sanoo HPK:n manageri Jorma Hassinen.

Kurokawa on pelannut kolme edellistä kautta Kanadassa, joista kaksi viimeisintä yliopistosarjassa Pohjois-Albertan teknologiainstituutin joukkueessa. Joukkue sijoittui Albertan sarjassa toiseksi.

Kurokawa on kuulunut myös Japanin 18-vuotiaiden maajoukkueeseen. Ennen Suomeen tuloaan hän esitteli pelitaitojaan Ruotsissa.

 

HPK:lla on koko joukkue kasassa liigajäille. Kokoonpanossa on 23 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia.

– Emme hae enää aktiivisesti pelaajia, mutta tietenkin jos joku maajoukkuetason pelaaja ilmestyy markkinoille, niin totta kai tartumme tilaisuuteen. Meillä on nyt ihan sopivan kokoinen joukkue, jolla valmistaudumme sarjaan, manageri Hassinen kertoo.

Kerhon kausi Naisten Liigassa pyörähtää käyntiin syyskuun 7.–8. päivinä Kuopiossa pelattavalla turnauksella, jossa joukkue kohtaa Rauman Lukon ja Vaasan Sportin. HäSa

Päivän lehti

8.8.2020