Urheilu

Natsumi Kurokawa yrittää vakuuttaa kiekkonaisten seurajohdon

Japanilaispuolustaja on antanut näyttöjä naisten liigaseuralle tämän viikon ajan.
Natsumi Kurokawa haluaa pelata ensi kaudella HPK:n kiekkonaisissa. Kuva: Pekka Rautiainen
Natsumi Kurokawa haluaa pelata ensi kaudella HPK:n kiekkonaisissa. Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:n kiekkonaisten harjoituksissa on viilettänyt tällä viikolla japanilaispuolustaja Natsumi Kurokawa, joka yrittää saada pelipaikan Kerhon liigajoukkueesta. Kurokawa on antanut viikon ajan näyttöjä Kerhon seurajohdolle.

– Tämä on niin hyvä joukkue minulle. Joudun haastamaan itseäni, sillä harjoituksissa puhutaan suomea ja minä osaan tietysti vain englantia ja omaa kieltäni japania. Opin samalla uutta koko ajan ja pääsen kehittämään itseäni, Kurokawa sanoo.

Kurokawa on pelannut kolme edellistä kautta Kanadassa, joista kaksi viimeisintä yliopistosarjassa Pohjois-Albertan teknologiainstituutin joukkueessa. Joukkue sijoittui Albertan sarjassa toiseksi.

– Taso ei ollut huono, mutta mielestäni täällä on enemmän taitavia pelaajia. Täällä esimerkiksi syötellään enemmän, puolustaja vertaa.

23-vuotias pelaaja on pelannut maansa alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa. Hänen mielestään Japanin jääkiekon taso on kohtalainen.

– Nykyään pääsemme kyllä olympialaisiin, mutta pelimme tason pitää parantua, jos haluamme huipulle. Me japanilaiset olemme yleensä aika pieniä, mutta nopeita. Se on hyvä ominaisuus, mutta jääkiekkoilullisia taitoja pitää vielä kehittää.

Omassa pelissään hän haluaa parantaa ensisijaisesti fysiikkaa.

– Harjoittelin kyllä ennen tryout-jakson alkua, mutta olen fyysisesti muita jäljessä. Lisäksi minun pitää parantaa laukaustani paljon, Kurokawa arvioi.

Hän on viihtynyt viikon aikana Hämeenlinnassa sen verran hyvin, että haluaisi jatkaa seurassa koko kauden.

– Ilman muuta. Olin ennen tänne tuloani Ruotsissa. Molemmat paikat ovat hyviä, mutta Hämeenlinnassa on paljon metsää ja se muistuttaa paljon kotipaikkaani, hän sanoo.

HPK:n kiekkonaisten manageri Jorma Hassinen kuvailee Kurokawaa puolustajaksi, joka näkee kentän hyvin.

– Hän pelaa pää ylhäällä ja on kiekollisena ok-pelaaja. Hänen kehityskohteensa ovat varmaankin kuntopuolella, kuten yleensäkin pelaajilla, jotka tulevat tänne oltuaan aikaisemmin Pohjois-Amerikassa. He eivät ole tässä vaiheessa kautta fyysisesti kunnossa, Hassinen sanoo.

Hassisen mukaan HPK tekee ratkaisuja Kurokawan palkkaamisesta lähipäivinä.

– Viimeistään alkuviikosta olemme viisaampia. Valmentajat ovat valmiita ottamaan hänet heti. Kyllä hän hyvä aihio on ja hänestä voisi olla meille puolustukseen apua, Hassinen miettii. HÄSA

Päivän lehti

7.8.2020