fbpx
Urheilu

NBA-kausi keskeytetään pelaajan saatua koronavirustartunnan

Koripalloliiga NBA:n kausi keskeytetään toistaiseksi.
Koripalloliiga NBA:n kausi keskeytetään toistaiseksi. Kuva: EPA

Koripalloliiga NBA:n kausi keskeytetään toistaiseksi. Keskeytyksen syynä on liigan pelaajan koronavirustartunta.

Liiga vahvisti, että kausi keskeytyy määrittelemättömäksi ajaksi.

Utah Jazz -joukkueen pelaajan koronavirustesti osoittautui positiiviseksi, minkä jälkeen keskiviikkoillan ottelu peruttiin. Jazzilla olisi ollut vastassaan Oklahoma City Thunder. ESPN:n lähteiden mukaan sairastunut pelaaja olisi Rudy Gobert.

Joukkueiden pelaajat olivat olleet lämmittelemässä kentällä, kun heidät lähetettiin pukuhuoneisiin. Sen jälkeen faneille ilmoitettiin, että ottelua ei pelattaisi odottamattoman tilanteen takia.

Jazz kertoo tiedotteessa, että pelaajalla oli ollut flunssaan sopivia oireita. Hänet oli testattu influenssan varalta, mutta tulos oli ollut negatiivinen.

Positiivien koronavirustestin tulokset tulivat juuri ennen ottelun alkua.

Keskiviikon kierroksella jäi pelaamatta myös ottelu Sacramento–New Orleans.

“Tämä on kuin elokuvasta”

NBA:n tiedotteen mukaan pelitauon aikana pohditaan sitä, miten NBA toimii koronaviruspandemian takia. Joukkueiden omistajat olivat keskiviikkona keskustelleet liigan varautumisesta koronavirukseen.

Kun tietoa liigan keskeyttämisestä tuli, esimerkiksi Dallas Mavericksin omistaja, Leijonan luola -televisio-ohjelmastakin tuttu Mark Cuban kuvaili tilannetta hulluksi.

–  Tämä on kuin elokuvasta. Epätodellista.

NHL puntaroi kauden jatkoa

Eri maissa ja eri lajeissa on koronaviruksen leviämisen takia keskeytetty kausia ja peruttu urheilutapahtumia. Pohjois-Amerikassa ovat peruuntuneet muun muassa Henri Kontisen ohjelmaan vaikuttanut Indian Wellsin tennisturnaus Kaliforniasta sekä jääkiekon naisten MM-kilpailut ja taitoluistelun MM-kilpailut Kanadasta.

Taitoluistelun MM-kisojen oli määrä alkaa ensi viikolla Montrealissa. Suomalaisista sinne olivat menossa Emmi Peltonen naisten yksinluisteluun ja jäätanssipari Juulia Turkkila–Matthias Versluis. Naisten MM-kiekko oli määrä pelata Halifaxissa ja Trurossa maalis-huhtikuun vaihteessa. Naisleijonat olisi puolustanut hopeamitalejaan.

Jääkiekon NHL puntaroi kauden jatkamista ja lupaa lisätietoja torstaina.

–  NHL on tietoinen NBA:n ratkaisusta keskeyttää kausi. Me konsultoimme lääketieteen asiantuntijoiden kanssa ja harkitsemme vaihtoehtoja, NHL tiedotti.

NHL-otteluja ilman yleisöä

San Jose Sharks ilmoitti jo pelaavansa maaliskuun kolme kotiotteluaan tyhjille katsomoille, koska Kalifornian Santa Claran alue kielsi suuret yleisötapahtumat.

Niihin kuuluu myös paikallisen MLS-jalkapalloseuran San Jose Earthquakesin ottelu Sporting Kansas Cityä vastaan.

Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets pelaa seuraavan kotiottelunsa Pittsburgh Penguinsia vastaan ilman yleisöä. Ohion osavaltio kehotti myös välttämään yleisötapahtumia.

Yliopistokoripallon NCAA-loppuhuipennus “March Madness” pelataan lähes tyhjille katsomoille, sillä vain pelaajien sukulaiset ja peliin olennaisesti liittyvät virkailijat saavat olla paikalla.

Asiasanat

Menot