Urheilu

Neljän vuodenajan sarja-avaus

Viime kaudella voitosta voittoon jalkapallon Nelosessa porskuttanut Hämeenlinnan Jalkapalloseura jatkoi lauantaina sarjaporrasta ylempänä samaa tahtia. Tampereen Pallo-Veikkojen kakkosjoukkueesta ei ollut anastamaan pisteistä HJS:lta, joka avasi sarjapelit Pullerin tekonurmella 4–1 (1–0) -voitolla.

Kotijoukkueen keskikentällä täydet 90 minuuttia varmasti uurastanut Mikko Kalervo myönsi, että HJS:n leirissä sarja-avausta oli odotettu koko pitkän talven ajan.

– Sää oli aika vaihtelevaa, mutta pelaaminen oli silti kivaa, Kalervo hymyili.

Suomen kevät näytti Pullerilla kaikki kasvonsa. Välillä aurinko paistoi lämpimästä ja välillä tuli lunta kuin talven kuukausina.

– Olihan se aika erikoista, kun pelin aikana tuli tavallaan kaikki vuodenajat käytyä läpi. Tuli lunta, vettä ja auringonpaistetta.

Kalervo näki aitiopaikalta HJS:n ensimmäisen maalin, kun Jere Suomalaisen antama kulmapotku meni lopulta TPV:n Teemu Syrjäsestä omaan maaliin. Kotijoukkueella oli jo avausjaksolla paikkoja useampaankin maaliin, mutta tamperelaisten Miika Kalliomäki torjui muun muassa kaksi kertaa Eetu Tapanaisen hyvän paikan.

Toisella Tapanainenkin sai palkintonsa uurastukselleen, kun hän sai ampua pallon tyhjään TPV:n maaliin Juuso Huhtapellon syötöstä. Vaihdosta kentälle tullut Aleksi Latvanen puolestaan nikkasi samaan aikaan kentälle tulleen Mika Jussilan läpiajoon 72. minuutilla, eikä ensimmäisen kauden HJS-pelaaja epäonnistunut, vaan laukoi pallon tolpan kautta maaliin.

TPV tuli kahden maalin päähän, kun Salomo Ojala pääsi laukomaan rangaistuspotkua Niko Äkräksen rikkeen jälkeen, eikä hyökkääjä yrityksessään epäonnistunut. Eppu Kallio viimeisteli vielä kolmannen maalin tekijän Jussilan erinomaisen pelaamisen jälkeen HJS:n neljännen maalin vähän ennen loppuvihellystä.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen oli tyytyväinen omiensa sarja-avaukseen. Voitosta voittoon hämeenlinnalaiset johdattanut valmentaja muistutti, että ensimmäinen peli on aina hankala.

– Pelissä oli paljon niitä asioita, joita olemme harjoitelleet ja tehneet harjoituskaudella hyvin. Sitä kautta saimme tänään tuloksen. Olemme parantaneet puolustuspelaamista viime viikkojen aikana ja se antaa meille aina hyvät eväät pysyä pelissä mukana. Hyökkäyspäässä meillä oli paikkoja ensimmäisellä jaksolla iskeä palloa pussiin enemmänkin. Niihin hetkiin kaipaamme vielä pientä kliinisyyttä lisää. Kokonaisuutena esitys oli kuitenkin ehjä ja hyvä, Hakanen kiitteli.

Valmentaja nosti omistaan esiin oikeana puolustajana loistaneen Toivo Peltoniemen.

– Hän oli kaiken kaikkiaan meidän eliittiämme. Hänet voi nostaa hyvin esiin. Luulen, ettei yksikään pelaaja sano pelanneensa elämänsä peliä, jos sitä heiltä nyt kävisi kysymässä. Kentällä oli kuitenkin paljon hyviä suorituksia ja omalla tasolla pelaamista. Hyvään tulokseen riittää, että niitä on kentällä riittävän monta yhtä aikaa, Hakanen muistutti.

HJS pelaa seuraavan ottelunsa ensi perjantaina Tampereella Ilves-Kissoja vastaan. Joukkueen seuraavan kotiottelu on perjantaina 12. toukokuuta sunnuntaina kautensa aloittavaa Janakkalan Palloa vastaan. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic