Urheilu

Nella Pelkonen onnistui vapaaohjelmassaan ja nousi voittajaksi HTL:n kisoissa

Kooveen Nella Pelkonen onnistui vapaaohjelmassaan ja nousi voittajaksi HTL:n kisojen SM-noviiseissa.
Nella Pelkonen esitti hyvän kolmen minuutin vapaaohjelman viikonvaihteen kisoissa.

Tamperelainen taitoluistelija Nella Pelkonen, 13, hymyili tyytyväisenä vapaaohjelmansa jälkeen sunnuntaina Metritiski-areenassa. Kooveen edustaja oli kolmantena SM-noviisien sarjassa HTL CUP 2018 -kisassa lauantain lyhytohjelman jälkeen, mutta nousi voittoon varmalla kolmen minuutin ohjelmallaan.

Toiseksi tyylitteli Tappara Taitoluistelun nuorten maajoukkueluistelija Olivia Lisko, 12, joka johti kisaa lyhytohjelman jälkeen. Hän putosi tasaisessa kisassa toiseksi vapaaohjelman kakkossijallaan. Kolmas oli Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Janna Jyrkinen, 11. Hän oli lyhytohjelmassa toinen ja vapaaohjelmassa neljäs.

Pelkonen onnistui vapaaohjelmassaan nappiin. Hän muun muassa ponnisti ensimmäistä kertaa urallaan onnistuneesti kolmoissalchow-hypyn. Myös Pelkosen piruetit ja tasaisen varma esittäminen nostivat hänet voittoon.

Lisko niiasi paremmat sijat, mutta kahden ohjelman kisassa pisteissä painotetaan enemmän vapaaohjelmaa.

Pelkonen jaksoi puristaa vapaaohjelmansa hyvin loppuun saakka.

– Se taisi olla urani parhaita esityksiä. Loppu meni vähän väkinäiseksi väsymisen takia, mutta onneksi pystyin pitämään ohjelmani kasassa, huokaili toista kauttaan SM-noviiseissa kilpaileva Pelkonen.

Hämeenlinnan kisa osoitti, että Pelkonen on valmiina taistelemaan SM-valintakisoissa, joista ensimmäinen luistellaan kahden viikon kuluttua Järvenpäässä.

– Toivottavasti sielläkin kaikki sujuu hyvin, Pelkonen sanoi.

 

Myös Olivia Lisko onnistui kolmoissalchowissaan HTL:n kisoissa. Viime talven SM-hopeamitalisti löysi ohjelmistaan kuitenkin myös parannettavaa.

– Hieman horjahtelin lauantain lyhytohjelmassa. Myös keskivartalon liikkeeseen pitää vielä kiinnittää huomiota. Onneksi tässä on kuitenkin vielä aikaa harjoitella ennen kauden tärkeimpiä kisoja. Tavoitteet on asetettu vasta kevättalven SM-kisaan, Lisko muistutti.

Kolmanneksi luistellut Janna Jyrkinen esitti Metritiski-areenassa uuden vapaaohjelmansa. Lappeenrantalaisen vaativin hyppy oli kaksoisaxel.

– Ihan hyvinhän ohjelma sujui, vaikka vähän jännittikin, Jyrkinen myönsi.

 

Hämeenlinnan Taitoluistelijoilla ei ollut tällä kertaa edustajia SM-noviiseissa. Muissa sarjoissa seuran luistelijat sen sijaan ylsivät hyviin sijoituksiin.

Josefiina Länsiö oli kolmas Springs A -sarjassa. Mineissä kilpaillut Iris Voutilainen ylsi myös kolmanneksi.

Aluesarjoissa parhaista sijoituksista vastasivat Alina Lapakko ja Iida Peltola. Lapakko voitti Debytanttien sarjan ja Peltola Aluejuniorit. HTL:n menestystä Aluedebytanteissa täydensi kolmanneksi luistellut Eevi Viitanen. HäSa

 

Juttua korjattu 17.9.2018 kello 10. Viimeisessä kappaleessa mainittu sarja Debytantit korjattu Aluedebytanteiksi.