fbpx
Kiekko Urheilu

NHL-unelmia murskaksi jo avauskierroksella – Hämeen Sanomat perkaa pudotuspelien otteluparit

Tampa Bay Lightning lähtee NHL:n pudotuspeleihin selkeänä ykkössuosikkina. Hämeen Sanomat käy läpi otteluparien olennaisimmat seurattavat.
Juuse Saroksen Nashville haastaa pudotuspeleissä Dallas Starsin. Kuva: Pekka Rautiainen
Juuse Saroksen Nashville haastaa pudotuspeleissä Dallas Starsin. Kuva: Pekka Rautiainen

Varhain torstaiaamuna käynnistyvät NHL:n pudotuspelit pistävät taas murskaksi monta unelmaa jo ensimmäisellä kierroksella. Ykkössuosikki on Tampa Bay, mutta sarjan pienten tasoerojen edes suurimmalle ykkössuosikille putoaminen ensimmäisellä kierroksella ei olisi mahdottomuus.

 

Läntinen konferenssi

Calgary−Colorado: Lännen ykkössijoitettu Calgaryn osalta huomio kiinnittyy maalivahtikaksikkoon David RittichMike Smith, joka ei ole mainittavan vahva. Syvyyttä joukkueesta löytyy huomattavasti Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin tähdittämää Coloradoa enemmän, mutta kumpi aloittaa ja kumpi lopettaa Calgaryn maalilla? Kanadalaisten onneksi myöskään haastajan duo ei ole vahvin mahdollinen.

San Jose−Vegas: Haipaitojen pelikunnon notkahdus tuli pahimpaan mahdolliseen aikaan – runkosarjan loppuun. Lisäksi sen maalivahti on tuloskunnon perusteella pudotuspelien heikoimpia. Kokemusta ja supertähtiä riittää Erik Karlssonista Brent Burnsiin, mutta nyt vaakakuppi kallistuu San Josen hitusen verran kovakuntoiselle Vegasille. Mark Stone ja Marc-Andre Fleury näyttävät tietä.

Nashville−Dallas: Ennen kautta suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutunut Nashville on pelannut keskinkertaisen kauden. Mikael Granlund ja Wayne Simmonds ovat toistaiseksi olleet pettymyksiä hankintoina. Joukkue on yhä selkeä suosikki Dallasia vastaan, mutta haastaja ei ole vailla mahdollisuuksia pistettyään puolustuspelin kevätkaudella kuntoon.

Winnipeg−St. Louis: Patrik Laineen Jets on toinen Lännen ihmeellisesti piiputtaneista suosikeista. Materiaali on yksi NHL:n parhaista, mutta pelilliset otteet ailahtelevat. St. Louis vaihtoi valmentajaa ja nousi komeasti pudotuspeleihin. Jordan Binnington oli Bluesin 25-vuotiaana tulokasvahtina todellinen sensaatio, jonka taso joutuu nyt kovalle koetukselle.

 

Itäinen konferenssi

Tampa Bay−Columbus: Tampa on pudotuspelien ykkössuosikki. Kovia satsauksia tehneen Jarmo Kekäläisen Columbuksen voittokaan ei silti olisi mahdottomuus. Sergei Bobrovskin pudotuspelihistoria ja John Tortorellan kaavamainen kamppailupeli eivät vain enteile suuria Jon Cooperin lennokasta tähtikaartia vastaan. Tampa Bay on kaksikosta myös selkeästi kykenevämpi muokkaamaan pelitapaansa.

Boston−Toronto: Toronton kausi ei ollut odotetunlaista juhlaa. Valmentajaguru Mike Babcockin peluutus on kerännyt kritiikkiäkin, eikä puolustuspeli ole samalla tasolla kuin hyökkäys. Eleettömän varma Boston taas osaa pitää oman päänsä puhtaana. Tuukka Raskin aisaparina pelanneen Jaroslav Halakin huippukausi on ollut iso tekijä. Putoaminen ensimmäisellä kierroksella olisi kummallekin valtaisa pettymys – ja toiselle se tietysti myös toteutuu.

Washington−Carolina: Viime kauden mestari sai siirtotakarajahankintojen Nick Jensenin ja erityisesti Carl Hagelinin myötä kokonaisvaltaiseen pelaamiseensa buustauksen. Jälkimmäisen avulla Washingtonilla on nyt kolme erityisen hyvin toimivaa ketjua. Carolinalle jo paluu pudotuspeleihin yhdeksän vuoden tauon jälkeen on loistava askel eteenpäin, mutta Sebastian Ahon ja kumppanien mahat eivät ole täynnä – voimasuhteet ovat tasaiset.

NY Islanders−Pittsburgh: Mestarivalmentaja Barry Trotz johti joukkueensa pudotuspeleihin ilman John Tavaresiakin. Syy oli selvä: huikea parannus kokonaisvaltaiseen puolustamiseen. Pittsburgh paransi kauden edetessä otteitaan, kun kolmosketjuunkin saatiin potkua Floridasta hankituilla pelaajilla. Pingviinien maalivahtipeli on ailahdellut, mutta kokemus kovista peleistä ja Sidney Crosby ovat syy nostaa Pittsburgh suosikiksi. HäSa

Asiasanat

Menot