Urheilu

Nieminen ja Kiviharju kohti Kalevan kisoja

Espoo. Janakkalan Janan Heikki Nieminen avasi ulkokautensa sunnuntaina Espoossa Leppävaaran Sisun 95-vuotisjuhlakisoissa.

Alkuerissä hän kiri erävoittoon ajalla 10,99 (+2,2) ja finaalissa 24-vuotias janalainen oli neljäs ajalla 11,01 (+3,0), mutta molemmat ajat ovat tuulituloksia eivätkä näin ollen tilastokelpoisia. Parin vuoden takainen ennätys on 10,73.

– Vielä on aika kova harjoitusjakso käynnissä, joten juoksu oli jäykkää mutta toimi harjoituksena. Kalevan kisat on kesän tärkein tapahtuma, Nieminen kertoi.

Pituuspaikalla Roni Ollikainen (HKV) venytti myötätuulessa voittoon tuloksella 782 ja Riihimäen Kiskon 23-vuotias Miika Mäkinen oli toinen 721. Molempien parhaassa hypyssä tuulilukema oli +2,4.

Turussa Hämeenlinnan Tarmon Sampo Kiviharjun avauskisa 200 metrillä toi ajan 22,65, joka oli myös tuulitulos (+2,5). Hän oli 21 juoksijan joukossa viides. Ennätys vuodelta 2016 on 22,05.

– Mukava päästä taas kisaamaan. Taustoihin peilaten meno oli ihan ok, mutta paljon on tekemistä huippukuntoon pääsemiseksi. Kesän tavoitteena on Kalevan kisat, linjasi myös Kiviharju.

Virtain urheilukentällä kansallisissa kisoissa Kiskon Inga Linna jatkoi ahkeraa kilpailemista ja heitti moukarikisan voittoon tuloksella 65,87.

– Ihan hyvä treenikisa, kolmena päivänä on ollut treeniä alle eikä ollut mitään tavoitteita. Ensi viikolla kisaan varmaan Äänekoskella ja Jyväskylässä ja sinne on tavoitteena herkistellä ja heittää tulosta, Linna tuumasi. HäSa

Ministeri jakoi talvilajien apurahat

Hämeenlinna. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on myöntänyt talvilajien urheilijoille 914 000 euroa apurahoja ja tukea sai 105 urheilijaa. Opetus- ja kulttuuriministeriön apurahat ovat verottomia.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen sai 10 000 euron ja Ahveniston Ampumahiihtäjien Jenni Keränen 6000 euron apurahan. Molemmat on valittu lajiensa maajoukkueryhmiin.

10 000 euron apuraha jaettiin myös naisten jääkiekkomaajoukkueen 22 pelaajalle, jotka voittivat olympiapronssia Pyeongchangissa. Tähän ryhmään kuuluu HPK:ssa torjunut maalivahti Meeri Räisänen. Vuosi takaperin vain kahdeksan naisleijonaa sai kukin 5000 euron apurahan.

Moninkertainen hiihtosuunnistuksen arvokisamitalisti Salla Koskela (Lounais-Hämeen Rasti) sai 6000 euroa.

Suurimman apurahan 20 000 euroa saivat maastohiihtäjät Ristomatti Hakola, Martti Jylhä, Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski, yhdistetyn urheilijat Ilkka Herola ja Eero Hirvonen sekä lumilautailija Matti Suur-Hamari.

Viime vuonna talvilajien 770 000 euron tukisumma jaettiin 80 urheilijalle eli sekä tukisumma että tuettujen urheilijoiden määrä on kasvanut.

Taustana on eduskunnan päätös, joka lisäsi kesä- ja talvilajien apurahoihin yhteensä 500 000 euroa painottaen erityisesti nuorten urheilijoiden harjoitusmahdollisuuksien parantamista. HäSa

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic