Kiekko Urheilu

Niklas Friman debytoi Leijonissa

Myös HPK:n Teemu Turunen mukana Jukka Jalosen miehistössä joulukuun EHT-turnauksessa.
HPK:n puolustaja Niklas Friman nähdään Leijona-paidassa Venäjän EHT-turnauksessa.

Jääkiekkoliigassa pelaavan HPK:n puolustaja Niklas Friman pääsee näyttämään taitojaan A-maajoukkueeseen. Kerhossa hyvin kauden aloittanut Friman on valittu Leijona-miehistöön, joka nähdään ensi viikolla Euro Hockey Tourin Venäjän-turnauksessa.

Maajoukkueessa debytoivan Friman lisäksi myös HPK:n kultakypärä Teemu Turunen on päävalmentaja Jukka Jalosen miehistössä. Liigan pistepörssin kärkimies oli mukana ensimmäistä kertaa maajoukkueessa marraskuun Helsingin-turnauksessa.

25-vuotias Friman ei osannut odottaa maajoukkuepestiä, vaikka kesän harjoitukset ja alkukauden pelit ovat sujuneet hyvin.

– Ihan yllätyksenähän tällaiset jutut aika monelle kiekkoilijalle tulevat. Siinä mielessä valinta osui kyllä hyvään saumaan, sillä koen olevani nyt urani parhaassa iskussa, Friman pohtii.

Friman kehuu HPK:n Antti Pennasen valmentajatiimiä. Toista täyttä kauttaan Hämeenlinnassa pelaava urheilija on saanut paljon tukea varsinkin henkilökohtaisiin harjoituksiinsa.

– Uusia hyödyllisiä tipsejä on tullut koko ajan lisää ja olen päässyt myös erittäin hyvin kehittämään vahvuuksiani, Friman sanoo.

Friman pelasi viime kaudella HPK:ssa 53 ottelua tehoilla 3+7. Tällä kaudella takana on 27 peliä ja pisteitä 3+3.

Peliaikaa pakille on kertynyt 20.48 per ottelu. Frimania enemmän kerholaista jäällä urakoi vain puolustaja Petteri Nikkilä (22.34).

– Olen saanut kyllä mukavasti vastuuta. Pelin pyörittäminen sujuu minulla nykyisin hieman monipuolisemmin, Friman arvelee.

 

Frimanin mielestä HPK vahva vire Liigassa ei ole yllätys.

– Yksilöt ovat ottaneet isoja askeleita, ja sitä kautta koko joukkue on koko ajan hyvin samalla sivulla. Toivottavasti saan siitä mukaan jotain myös Leijoniin, Friman toivoo.

Friman on TuTon kasvatti, jolla alkaa olla jo melkoisesti kokemusta liigapeleistä. Ennen Kerhoon siirtymistään hän on pelannut TPS:ssä ja JYPissä.

– Olen koko ajan pyrkinyt hoitamaan oman ruutuni mahdollisimman hyvin. Kovan arkipäiväisen tekemisen kautta niitä tuloksiakin alkaa syntyä, Friman muistuttaa. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020