fbpx
Urheilu

Niko Mantereelle tappio Madridin MM-tatamilla

Hämeenlinnan Karateseuran edustaja valmistautuu seuraavaksi torstain joukkuekisaan.
Niko Mantere ei peruutellut uransa ensimmäisessä miesten sarjan MM-ottelussaan. Hämeenlinnalainen hävisi niukasti puolalaiselle Michal Babosille (vas.).

Hämeenlinnan Karateseuran Niko Mantereen, 19, MM-kisat alkoivat tappiolla tiistaina Madridissa Espanjassa. Hämeenlinnalainen hävisi miesten sarjan alle 84 kiloa ensimmäisen kierroksen ottelussaan vahvalle Puolan Michal Babosille niukasti pistein 0–1.

Tappio tiesi sitä, että Mantereen henkilökohtaisen sarjan urakka päättyi puolalaisen kohtaamiseen, sillä jatkopaikkaa ei auennut edes keräilyotteluihin. Aiemmin raskaassa sarjassa (yli 84 kiloa) otellut Michal Babos nimittäin hävisi neljännen kierroksen ottelussaan Makedonian Berat Jakubille.

Tappiosta huolimatta Mantereen valmentaja Nelli Mantere oli tyytyväinen suojattinsa esitykseen. Kaukana ei ollut, että hämeenlinnalainen olisi juhlinut voittoa puolalaisesta.

– Positiivista Nikon otteissa oli se, että hän teki rohkeasti omia yrityksiään. Pitkään jo näytti siltä, että hän voittaa ottelun, sillä puolalaisella oli enemmän varoituksia ja Nikolla hyviä yrityksiä, mutta ottelun loppupuolella vastustaja sai ratkaisevan suorituspisteen, kertasi ottelua Nelli Mantere.

Miesten 84 kilon sarjan otteluissa (kumite) oli mukana 89 karatekaa yhtä monesta maasta.

Sarjan mitaliottelut käydään lauantaina.

 

Niko Mantereen MM-kisat jatkuvat torstaina, jolloin Madridissa kamppaillaan joukkuesarjat. Viisimiehisin joukkuein käytävässä kisassa suomalaiset kohtaavat kovia karatemaita.

Madridissa kilpaillaan maailmanmestaruuksista 6.–11. marraskuuta. Suomea edustaa 11 kilpailijaa henkilökohtaisissa ja joukkuesarjoissa.

Espanjan MM-kilpailut ovat ensimmäiset karaten arvokilpailut, joissa kilpaillaan olympiarankingpisteistä vuoden 2020 Tokion olympialaisiin. Kilpailuissa on mukana 1200 urheilijaa 139 maasta. HäSa

Menot