Kiekko Urheilu

Niukat maalit vihdoin HPK-kiekkonaisten eduksi – Kokoonpanomyllerrys teki pelistä sekavaa

HPK-kiekkonaiset pärjäilee edelleen ohuella materiaalilla. Lisähuolia toi Saimi Lehdon loukkaantuminen.
Isabella Portnoj selvitti muun muassa Ida Karjalaisen läpiajon, mutta Karjalainen teki silti TPS-ottelussa kaksi maalia. Kuva: Tomi Vesaharju
Isabella Portnoj selvitti muun muassa Ida Karjalaisen läpiajon, mutta Karjalainen teki silti TPS-ottelussa kaksi maalia. Kuva: Tomi Vesaharju

Kahden viikonlopun maalin tappioiden jälkeen HPK-kiekkonaiset pääsivät vihdoin juhlimaan voittoa sunnuntaina. Metritiski-areenan kauden toinen kotiottelu päättyi 4–2-kotivoittoon Turun Palloseurasta.

Vähämaalinen voitto ei täysin kuvaa pelitapahtumia. HPK hallitsi avauserän hyviä TPS-vaiheita lukuun ottamatta peliä mielin määrin ja loi maalipaikkoja niin nopeista hyökkäyksistä kuin ylläpitämällä pitkää painetta.

Maalinteko oli kuitenkin jälleen vaikeaa. Isabella Portnoj torjui TPS-maalilla 37 laukausta 40:stä. HPK-vahti Salla Sivula puolestaan torjui 24 kertaa.

– Olihan meillä maalipaikkoja. Joskus menee sisään ja joskus ei, ja tänään oli sellainen päivä, ettemme tehneet kaikista, kaksi maalia tehnyt Ida Karjalainen sanoi.

– Mielestäni olimme valmiimpia kuin eilen (kun HPK hävisi Kuortaneelle jatkoajalla). Pystyimme parantamaan erä kerrallaan omaa peliämme ja niitä asioita, joita olemme harjoitelleet. Sitä kautta onnistumiset tulevat.

 

Iida Haakana hyödynsi TPS-hölmöilyt ensimmäistä kertaa ajassa 8.25 tekemällä avausmaalin siirretyn rangaistuksen aikana. Turkulaisten Sara Hyytiä kuitenkin pääsi tasoittamaan 19 sekuntia ennen erätaukoa riistämällä kiekon HPK:n siniviivalla Natsumi Kurokawalta.

Toisessa erässä Pauliina Salonen rokotti vastahyökkäyksestä upottamalla helpohkosti laidasta alanurkkaan ajassa 26.17. TPS:lle tarjottiin mahdollisuutta karata kahden maalin johtoon, kun Ines Lukkarila taklasi Piitu-Liina Tervoa laitaa vasten niin, että Tervo loukkasi kätensä.

Ylivoima johti kuitenkin vain HPK-maalipaikkoihin. Ida Karjalainen tasoitti 23 sekunnin alivoimapelin jälkeen Julia Liikalan tarjoilusta.

Helpottava toinen johtomaali syntyi lopulta ajassa 52.20. Läpiajot ja 2–1-hyökkäykset eivät tuottaneet tulosta, mutta Anniina Kaitala nosti ylivoimalla kiekon TPS-maalin kattoon. Karjalainen teki ottelun toisensa vielä tyhjään maaliin viisi sekuntia ennen loppua jälleen Liikalan syötöstä.

 

HPK:lla oli täysi kokoonpano Naisten Liigan avausviikonloppuna Kuopiossa, mutta tämän jälkeen joukkue on saanut joka peliin jalkeille vain 16 kenttäpelaajaa. Harjoituksissa ei ole ollut juuri enempää pelaajia.

– Uskon, että kun saamme porukkaa terveeksi, kentälliset kokoon treeneissä ja treenattua niitä pelillisiä asioita, saamme siirrettyä niitä pelikentälle, Karjalainen totesi.

Viimeisimpänä menetyksenä tuli keskushyökkääjä Saimi Lehdon polvivamma, joka pitää alle 18-vuotiaiden maajoukkueen luottopelaajan sivussa koko loppukauden. Lehto loukkaantui salibandyn Suomen cupin turnauksessa viikko sitten edustaessaan toista seuraansa Steelersiä.

Yhteensä 26 pelaajan listalla operoiva HPK ei ole siis vieläkään päässyt juuri hyötymään koko materiaalistaan. Samaan aikaan jäljellä olevasta materiaalista on haettu parhaita ketjuyhdistelmiä.

– Olihan se (peli) vähän sekavaa. Se vaatii veronsa, kun haetaan uusia koostumuksia tässä kohtaa kautta. Näkyy, ettei ihan vielä tunneta kaveria, eikä päästä ihan viimeistelemään, mutta se on jo iso asia, että pääsee paikoille, päävalmentaja Katja Pasanen pohti.

– Meillä on nyt flunssa-aalto syönyt viikkoharjoittelua, niin totta kai se näkyy, ettemme ole päässeet tekemään täysipainoisesti harjoituksia. Nyt pitää vain jaksaa tehdä perustyötä kärsivällisesti näissä oloissa. En osaa sanoa, milloin meillä olisi taas täysi kokoonpano. Urheilijoiden terveys on tärkeämpää.

Kuudennen sijansa liigassa säilyttänyt HPK kohtaa ensi viikonlopun vieraskiertueella toisena ja kolmantena olevat Kärpät ja KalPan. HäSa

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic