Urheilu

Noora Jaakkola palasi tuttuun Kerhoon

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten jääkiekkojoukkue on saanut uuden puolustajan Yhdysvalloista. Kyseessä ei ole kuitenkaan amerikkalainen pelaaja, vaan hämeenlinnalaisille naisjääkiekon ystäville tuttu Noora Jaakkola, 20, joka pelasi Kerhossa viimeksi kaudella 2009–2010. Kaksi edellistä kautta Jaakkola hankki kannuksia minnesotalaisen Duluthin yliopiston Bulldogs-joukkueessa.

Akaasta kotoisin oleva Jaakkola on tehnyt 1+1 kauden mittaisen sopimuksen päättyneellä kaudella SM-pronssille yltäneen seuran kanssa. Jaakkola pelasi HPK:ssa myös kaudella 2008–2009.

– Olen aina tykännyt pelata Kerhossa, eikä tälläkään kertaa tarvinnut kauan miettiä uuden sopimuksen tekoa. Minulla Kerhon kausilta kaksi pronssia ja Ilveksestä hopea. Viime kauden kultajuhlat Hämeenlinnassa jäivät kuitenkin väliin, ja ehkä senkin takia pelihalut ovat taas todella kovat, Jaakkola sanoo.

Jaakkola on pelannut alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa kahdet MM-kisat. N18-maajoukkueessa hän pelasi 32 ottelua.

Nuori kiekkoilija uskoo kehittyneensä selvin harppauksin USA:n kausinaan.

– Pystyn luomaan peliä nykyisin paljon rauhallisemmin. Paniikkikaan ei iske enää hankalissa paikoissa, Jaakkola pohtii.

HPK:n manageri Jorma Hassinen on tyytyväinen Jaakkolan paluuseen.

– Noora on todellinen taistelija ja pelaa aina joukkueelle. Hän tuo liikkuvuutta puolustukseemme ja järjestää nopeilla nousuillaan myös hämminkiä vastustajan takalinjoille, Hassinen uskoo.

Joukkueen runko kasassa

HPK:lla on koossa jo neljäntoista pelaajan rinki.

– Haemme vielä ainakin kahta puolustajaa ja 3–4 hyökkääjää. Neuvottelemme edelleen myös monen viime kaudella joukkueessa pelanneen urheilijan kanssa, Hassinen muistuttaa.

Noora Jaakkola liittyy Kerhon harjoitusrinkiin huhtikuun lopulla, jolloin joukkue aloittaa kesäkauden harjoitukset.

– Joukkue harjoittelee juhannukseen saakka, jonka jälkeen on vuorossa omatoiminen viiden viikon harjoitusjakso. Heinäkuun jälkeen joukkue alkaa varsinaisen valmistautumisen ensi kauteen, Hassinen kertoo.

HPK:n sopimuspelaajat: Maalivahdit Maija Hassinen (sopimus kevääseen 2013) ja Kiira Laine (2014). Puolustajat Noora Jaakkola (2013+1 kausi), Elise Heikkilä (2014, Ella Pietikäinen (2013), Katja Nurmesniemi (2013) ja Jutta Stoltenberg (2013). Hyökkääjät Karoliina Jaakkola (2013), Julia Rouru (2013), Hanna Honkonen (2013), Fanny Jalonen (2013), Salla Rantanen (2013), Jonna Pitkänen (2013) ja Emmi Leinonen (2013). (HäSa)

Asiasanat

Menot