Urheilu

Norja hallitsi viestikisoja

Suomen naiset venyivät kolmanneksi, Laura Monosella jäi viestinäyttö antamatta.
Krista Pärmäkoski oli osuutensa (viisi kilometriä perinteisellä tyylillä) toiseksi nopein sunnuntain viestikisassa.

Norja hallitsi tuttuun tapaan maastohiihdon viestikisoja maailmancupissa Beitostölenissä ja vei voitot sekä naisten että miesten puolella.

Suomen naisjoukkue ilahdutti kolmannella sijallaan, vaikka aloittaja Johanna Matintalo tuli vaihtoon vasta seitsemäntenä 21,1 sekuntia kärjestä.

Menestystä pohjusti kokeneiden Krista Pärmäkosken toisen osuuden ja Riitta-Liisa Roposen kolmannen osuuden hiihdot.

Molemmat olivat osuuksien toiseksi nopeimmat ja Pärmäkoski jäi vain 2,1 sekuntia Therese Johaugin osuusajasta.

Ankkurina 20-vuotias Eveliina Piippo taisteli kahden Venäjän joukkueen kanssa.

Ykkösjoukkueen Anna Nechaevskaya kaatui viimeisessä laskussa Piipon edellä ja putosi neljänneksi, mutta loppukirissä Elena Soboleva ohitti Suomen ja toi Venäjän kakkosjoukkueen kakkoseksi (+37,3). Alkukauden vahvasti esiintyneet Ruotsin naiset jäivät yllättäen kuudenneksi (+50,0).

Suomen päävalmentaja Matti Haavisto oli tyytyväinen.

– Meillä oli eri kokoonpano kuin normaalisti totuttu, mutta hyvin suoriutui joukkue, parempaa ei voinut odottaa. Norjan voittomarginaali oli yllättävän pieni ja Venäjän tason laajuus näkyi, Haavisto summasi.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monoselle kisaviikonloppu ei ollut onnistunut.

Lauantain vapaan tyylin 15 kilometrillä hän jäi ensi kertaa normaalimatkalla pistesijojen ulkopuolelle (46:s) ja sunnuntain viestinäyttö peruuntui, kun Kerttu Niskasen sairastumisen takia Suomen kakkosjoukkue ei päässyt matkaan.

– Tietysti harmi, ettei tänään päästy hiihtämään. Syy eiliseen huonoon hiihtooni ei ole selvinnyt. Oma tuntemus on ehkä vähän väsynyt, mutta ei sen kummenpaa eli olo on ihan perus ok, Mononen kertoi.

– Täältä lähden kotiin, enkä hiihdä ensi viikonloppuna Davosissa. Seuraavasta kisasta en vielä tarkasti osaa sanoa, mutta näillä näkymin tourilla, jos kaikki menee hyvin.

Suomen miesten ykkösjoukkue Anssi Pentsinen, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Antti Ojansivu oli 4×7,5 kilometrin viestissä kahdeksas vain kolmisen sekuntia nelossijasta ja reilu kaksi minuuttia Norjasta, joka loppukirissä kukisti Venäjän. HäSa