Urheilu

Nouseeko Härmä sarjaporrasta ylöspäin? – "Ei pidä ajatella pakkovoittoa"

Härmä taistelee lauantaina noususta sarjaporrasta ylemmäksi naisten Ykköseen.
Härmän päävalmentaja Tero Helin punoi joukkueensa kanssa juonia nousukarsintaottelua varten torstaina.

Hämeenlinnan Härmän koko kauden mittainen työ huipentuu yhteen otteluun lauantaina, jossa panoksena on nousu sarjaporrasta ylemmäksi naisten Kakkosesta Ykköseen.

Ensimmäisessä karsintaottelussa Haukiputaan Pallon vieraana, kotijoukkue HauPa onnistui käyttämään vähiin jääneet maalipaikkansa tehokkaasti ja voitti avausottelun 2–1.

Haavat on nyt nuoltu ja päävalmentaja Tero Helin lupaa, että Härmä tekee kaikkensa varmistaakseen sarjanousun.

– Päivittäin sitä peliä on miettinyt odottavalla tunnelmalla. Haukiputaan reissusta jäi niin paljon hampaankoloon. Pelaajille se oli iso pettymys, mutta se saatiin nopeasti käännettyä ja harjoituksissa on ollut hyvä pöhinä päällä, Helin sanoo.

 

Helin sanoo, että suuria muutoksia Härmän koko kauden mittaan toimineeseen pelitapaan ei ole luvassa. Avauskokoonpanoon tulee vain muutama vaihdos ja vastustajan paineistamiseen lyödään lisää tehoja.

– Vastustajaa ei tulla päästämään niin helpolla kuin viimeksi. Ei tässä vaiheessa mitään taikatemppuja ei tehdä, vaan luotamme omaan sapluunaan, Helin lupaa.

Härmässä tiedetään, että tärkeintä ei ole enää se mitä Haukiputaalla tapahtui – vaan se, mitä tapahtuu lauantaina.

– Yritämme tehdä kollektiivisesti hommamme mahdollisimman hyvin. Ei pidä ajatella pakkovoittoa – vaan ajatella jalkapallon kautta, Helin muotoilee.

 

Helinin mielestä nousu pykälää ylemmäksi naisten Ykköseen olisi seuralle iso asia, mutta myös iso haaste.

– Nousun jälkeen pitäisi minimissään pitää se taso, joka nytkin on. Muutamia uusia pelaajia pitäisi saada, onko kaikki valmiita sarjanousuun, se on kysymysmerkki. Myös taloudellisia haasteita toisi pidemmät reissaamiset kuin Kakkosessa. Se on yksi iso asia, mutta harjoittelun laatua pitäisi terävöittää. Joka suhteessa vaatimustaso kasvaisi, Helin sanoo.

Härmän nousu kirjoittaisi luvun onnellisempaa loppua hämeenlinnalaiselle jalkapallokaudelle, jonka aikana mm. HJS joutui pettymään ja putosi Kakkosesta vuoden visiitin jälkeen takaisin Kolmoseen.

– Korpivaellusta on ollut miesten ja naisten puolesta ollut viime vuosien puolella. Se on ollut tragikoomistakin hetkittäin, kun puhutaan tällaisesta talousalueesta ja tällaisesta asukasmäärästä. Toivottavasti nousisimme, niin tämä voisi saada tähän lisäkipinää.

Härmän kauden tärkeimpään otteluun pääsee ilmaiseksi.

– Toivottavasti katsojat innostuisivat tästä. Naisjalkapalloa usein ylenkatsotaan, mutta voin luvata, että tosissaan kentälle mennään. Varsinkin nyt. HäSa

Päivän lehti

17.2.2020