fbpx
Kiekko Urheilu

Nuhainen Kerho yski jatkoaikavoiton – ”Joukkue osoitti viimeistään nyt luonteensa”

HPK tasoitti sarjan laadukkaalla taistelulla, vaikka kentällinen sairaita pelaajia uupui kokoonpanosta.
HPK:n voittomaalin iskenyttä iloista Robert Leinoa juhlittiin Ritariareenassa. Kuva: Pekka Rautiainen
HPK:n voittomaalin iskenyttä iloista Robert Leinoa juhlittiin Ritariareenassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Pallokerho näytti torstaina kaikkia kynsiä ja hampaitaan tasoittamalla Liigan välieräsarjan Tapparaa vastaan vaikeista lähtökohdista. HPK:n kokoonpanosta puuttui isännöimässään neljännestä välierästä flunssan takia reilu kentällinen pelaajia, mutta kotijoukkue otti jatkoaikarevanssin tiistaista maalein 2–1.

Sarjan otteluvoitot 1–1:een tasoittaneen maalin laukoi ajassa 63.41 Robert Leino, kotijoukkueen ensimmäisestä jatkoerän hyökkäyksestä. Leino pääsi Petteri Nikkilän avaussyötöstä puolittaiseen läpiajoon voitettuaan luistelukilvassa Tomas Zaborskyn.

Tätä ennen varsinaisen peliajan lopussa ja jatkoajan alussa HPK joutui tappamaan Otto Paajasen melko helposti saaman kiinnipitojäähyn. Tapparan Kristian Kuuselalla oli viisi sekuntia ennen peliajan umpeutumista täysin vapaa paikka tehdä voittomaali, mutta Emil Larmin hanskakäsi pelasti HPK:n.

Eetu Tuulola ja Niko Ojamäki.
Eetu Tuulola ja Niko Ojamäki. Kuva: Pekka Rautiainen

– Olimme vähän purjeessa. Yleensä se on mennyt toisin päin, että he ovat tehneet, kun me olemme hallinneet, mutta hyvä, että meni nyt näin päin. Tosi tärkeä voitto. Saamme varmasti nyt paremman itseluottamuksen lähteä pelaamaan varmaan täydessä Hakametsässä, tehoin 1+1 HPK:n playoff-pisteykkösen asemaansa vakiinnuttanut Nikkilä mietti.

 

Katso ottelun huippuhetket tästä: HPK ratkaisi heti jatkoerän alussa – lauantaina jatketaan Tampereella

 

HPK näytti taktista ja joukkuepelillistä vahvuuttaan jatkamalla melkein siitä mihin edellisissä otteluissa jäi. Molemmilla joukkueilla oli vahvoja jaksoja vuorotellen, mutta parempia maalipaikkoja loi kotijoukkue.

– Olen todella ylpeä joukkueesta. Se osoitti viimeistään nyt luonteensa, ja mitä sieltä löytyy. Näissä olosuhteissa tuollainen kova taistelupeli. Ei kauneinta peliä kummaltakaan, mutta loistava suoritus, HPK-päävalmentaja Antti Pennanen kehui.

Kuva: Pekka Rautiainen

HPK:n sairaslistalla olivat Pennasen mukaan flunssasta kärsivät Teemu Turunen, Niclas Lucenius, Valtteri Puustinen, Niklas Friman, Miro Karjalainen ja Henri Kanninen. Pelanneista Jesper Lindgren oli Hämeen Sanomien tietojen mukaan epävarma ennen ottelua.

– Olihan valmistautuminen peliin erilaista kuin yleensä, kun päivän mittaan tuli viestejä, että pelaajia putoaa pois, mutta tämä kuuluu playoff-maailmaan. Kun sen hyväksyy, on enemmän tilaa valmentaa niitä pelaajia, joita pelissä on, Pennanen sanoi.

Nikkilän mukaan voittoon ei vaadittu enempää kuin pelanneiden paras mahdollinen työmäärä.

– Tänään se riitti. Oikeastaan tuntui, että tuli yllättävän vähän peliaikaa, mutta kiva oli pelata taas tuossa metelissä, Nikkilä kertoi.

 

Lue Petteri Sihvosen arvio tästä: Petteri Sihvonen suitsuttaa kokoonpanomurheista kärsineen HPK:n voittoa – “Äkkiratkaisu jatkoerässä oli kaunis”

 

HPK:n ainoaksi maaliksi varsinaisella peliajalla jäi Nikkilän ensimmäisen erän alkuminuuteilla tekemä ylivoimamaali viidellä kolmea vastaan. Puolustaja hyödynsi Philippe Cornet’n maskin ja laukoi tarkasti patjankorkuisen Christian Heljangon vartioiman maalin hanskakäden puoleiseen alanurkkaan.

Tappara kuittasi toisen erän alussa, kun puolustaja Teemu Suhonen sai rauhassa viedä kiekkoa poikki hyökkäysalueen ja narutti liikkeellään muun muassa epätoivoista tiikeriloikkaa kokeilleen Larmin. Zaborsky avusti hyökkäävää joukkuetta erinomaisella maalinedusblokillaan.

Otto Paajanen
Otto Paajanen. Kuva: Pekka Rautiainen

Kolmannessa erässä hieman niskan päällä oli Tappara jo ennen lopun ylivoimapyöritystä.

Tamperelaisten päävalmentajaa Jukka Rautakorpea jäi harmittamaan vieraiden heikko ensimmäinen erä ja lopputulos, mutta muuten hän piti Tapparan pelin kehityksestä.

– Jos voi sanoa, että edellinen jatkoaikamaali (Tapparan voittomaali tiistaina) oli halpa, niin tämä oli todella halpa. En tiedä, pelattiinko siinä (puolustaja Valtteri Kemiläinen) maalivahtia vai mitä. Paransimme kuitenkin koko ajan. Meillä oli useita huipputontteja kolmannessa erässä ja jatkoajalla. Ehkä se on kiinni sankaruuden halusta, Rautakorpi pohti.

Sarja jatkuu kriittisellä viidennellä ottelulla lauantaina Tampereella. Maanantain kuudennessa välierässä Hämeenlinnassa jompikumpi joukkue pääsee yrittämään finaalipaikan ratkaisemista. HäSa

HPK–Tappara 2–1 je. (1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

1. erä: 3.54 Petteri Nikkilä (Markus Nenonen–Jere Innala) 1–0 yv2.

Jäähyt: 1.58 Toni Utunen Tappara 2 min, 2.51 Ben Blood Tappara 2 min.

2. erä: 24.07 Teemu Suhonen (Kristian Kuusela–Jan-Mikael Järvinen) 1–1.

Jäähyt: 33.45 Jaakko Kuusisto HPK 2 min.

3. erä: Maaliton.

Jäähyt: 59.10 Otto Paajanen HPK 2 min.

Jatkoaika: 3.41 Robert Leino (Petteri Nikkilä) 2–1.

Jäähyt yhteensä: HPK 2×2 min=4 min, Tappara 2×2 min=4 min.

Maalivahtien torjunnat: Emil Larmi HPK 14+7+7+0=28, Christian Heljanko Tappara 18+6+6+0=30

Yleisöä: 4  387.

Menot