Urheilu

Nukkumatti yllätti HPK-kiekkonaiset jo avauserässä – "Jos kahdeksan menee omiin, jotain on vialla"

Kotiavaus lässähti Kuortaneen murskatessa HPK-kiekkonaiset tylyin lukemin.
Kotiavauksessa Kuortanetta vastaan, HPK-kiekkonaiset piipahti ajoittain myös hyökkäysalueella.

HPK-kiekkonaiset avasi kautensa kotikentällä Metritiski-areenassa maalirikkaassa ottelussa. Kotijoukkueen kannalta ongelma oli, että kahdeksan ottelun yhdestätoista tehdystä maalista sujahti omaan verkkoon. Lopputulos kirjattiin luvuin 3–8 (1–4, 1–1, 1–3).

HPK:n maaleista vastasivat sunnuntaina Mirka-Maria Kuivikko, Essi Määttä sekä Pihla Hämeenniemi.

 

Jo ottelun alku antoi kiekkonaisille mollivoitoiset nuotit ottelun kululle.

Kuortane osoitti alusta alkaen, ettei se saapunut vieraskoreasti Hämeenlinnaan. Digitaalit osoittivat jo 3-0 -johtoa vierasjoukkueelle ajassa 04.12.

Kahden maalin jälkeen päävalmentaja Markku Pirttiniemi otti aikalisän ja vaihtoi Riikka Oinosen pois HPK-maalin suulta – ja tilalle luisteli lauantaina Bluesia vastaan urakoinut Salla Sivula.

Muutosta isoon kuvaan ei kuitenkaan tullut ja ensimmäinen erä päättyi jo pahaenteisesti Kuortaneelle 4–1.

HPK:n parhaana palkittu Heta Seikkula (0+2) ei piilotellut ottelun jälkeen pettymystään.

– Jos kahdeksan menee omiin, on jotain pahasti vialla. Ei oltu alusta asti riittävän hereillä, vaan maaleja tuli liikaa. Nukuttiin alussa, Seikkula myönsi.

 

HPK-kiekkonaiset elävät muutosten aikaa. Lentopallon irtauduttua naiskiekosta, on joukkueen ympärillä yritetty kehittää toimintaa tilanteessa, jossa naiskiekon asema oli välillä vaakalaudalla.

Yhteistyökumppanuuksia on solmittu, verkkosivut on saatu pystyyn ja ottelutapahtumaa on yritetty piristää. Sunnuntaina paikalla oli livebändi ja erätauolla taitoluisteluesitystä.

Halliin myytiin lippuja markkinointipäällikkö Jyrki Rantasen mukaan noin 120. Yleisöryntäyksestä ei siis vielä voi puhua, vaikka pientä kehitystä on tapahtunut.

Merkittävin tulonlähde HPK-kiekkonaisille tulee pelaajien pussista monen muun Naisten liigan seuran tavoin. Ylen Urheiluruudussa kiekkonaisten manageri Jorma Hassinen kertoi lauantaina HPK-kiekkonaisten kausimaksun olevan 1600 euroa.

Askeleet ovat vielä pieniä, mutta Seikkulan mukaan niitä on otettu oikeaan suuntaan, vaikka maailma ei olekaan vielä valmis.

– Hyvässä tilanteessa on naisten asema nyt, paremmassa kuin viime kaudella. Esimerkiksi se, että otteluiden ympärille on järjestetty toimintaa, on jo askel eteenpäin, Seikkula sanoi.

 

Päävalmentaja Markku Pirttiniemi ei ollut Seikkulan tavoin ottelun jälkeen onnensa kukkuloilla. Kolmannessa erässä kokoonpanoaan tiivistänyt HPK alkoi saada paremmin juonen päästä kiinni ja kavensi Pihla Hämeenniemen maalilla 6-3 -tilanteeksi, mutta kaksi hinnan maksanutta puolustuspelivirhettä taittoi HPK:n viimeisenkin seitinohuen oljenkorren.

– No ei todellakaan voi olla tyytyväinen, olimme pehmoisia. Liike ei riittänyt millään lailla ja oman pään pelaaminen oli todella huonoa, Pirttiniemi puhalsi.

– Ei voi katsella jatkossa vierestä, kun kaveri tekee maaleja. Oman maalin edustalla on pidettävä vastustaja poissa. Nyt unohdetaan tämä peli ja mennään eteenpäin.

HPK-kiekkonaisten kausi jatkuu ensi lauantaina Kärppien vieraana Oulussa. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020