Urheilu

Nuoret leijonat turnausvoittoon - HPK:n puolustaja Otto Latvala nousi tehopörssin ykköseksi

HPK:n puolustaja Otto Latvala nousi tehopörssin ykköseksi.
Otto Latvala. Arkistokuva Europhoto / Jukka Rautio

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue voitti puhtaalla pelillä neljän maan turnauksen Tshekissä. HPK:sta joukkueessa pelasivat puolustaja Otto Latvala ja hyökkääjä Valtteri Puustinen.

Sunnuntai-illan myöhäisottelussa isäntämaa Tshekki kaatui maalein 7–2 (0–1, 4–1, 3–0). Aiemmin Suomi oli voittanut myös Venäjän 5–3 ja Ruotsin 4–0.

Tshekkiä vastaan Puustinen (0+1) jatkoi edellisen pelin tavoin kakkosketjussa Niklas Nordgrenin (1+1) ja Kaapo Kakon (1+2) kanssa ja Latvala (0+1) puolusti Mikko Kokkosen (0+2) parina Santeri Virtasen (1+0) johtamassa ketjussa.

Muut maalit tekivät Aleksi Heponiemi (2+1), Teemu Engberg (1+1) ja Sami Moilanen (1+0). Maalissa debytoinut Jasper Patrikainen otti 23 torjuntaa.

Varakapteenina toiminut Otto Latvala oli koko turnauksen tehopörssin ykkönen (+6) ja Valtteri Puustinen sai tehopisteet 1+1.

 

Päävalmentaja Jussi Ahokas oli tyytyväinen turnauksen antiin. MM-leiritys alkaa joulukuussa.

–  Pidin joukkueemme ilmeestä ja taistelusta. Pelaajat sitoutuivat tosi hyvin tälle ryhmälle. Ennen kaikkea saimme pelillisiä asioita eteenpäin. Nyt annamme pelaajille palautteet tästä turnauksesta. Käymme Pohjois-Amerikassa katsastamassa pelaajia ja seuraamme tiiviisti Liiga-pelejä, jotta saamme kisoihin parhaan mahdollisen joukkueen, Ahokas korosti.

Tarkkailtaviin pelaajiin kuuluu maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen, joka siirtyi kesällä HPK:sta Pohjois-Amerikkaan ja pelaa OHL-junioriliigassa. HäSa

 

Päivän lehti

16.7.2020