Urheilu

Oilers tyrmäsi Steelersin – Uuden valmennustiimin kuherruskuukausi ohi, edessä tiukka ottelurupeama

Steelersin ykköskentällisen puolustaja Jarno Mäkinen teki joukkueensa toisen maalin Espoossa. Kuva: Riku Hasari
Steelersin ykköskentällisen puolustaja Jarno Mäkinen teki joukkueensa toisen maalin Espoossa. Kuva: Riku Hasari

Steelers Hämeenlinnan toinen ottelu uuden valmennuksen alla ei tuonut toista voittoa, kun Espoossa Oilers iski taululle lukemat 11–4 (5–0, 3–2, 3–2) ja nousi salibandyliigassa neljänneksi kahden pisteen päähän kakkospaikasta.

Jo avauserä näytti pelin suunnan, kun Rasmus Kainulaisen (2+4) johdolla kotijoukkue vei laukaukset maalia kohti 11–4 ja karkasi 5–0-johtoon.

– Jo heti ekan vitosen jälkeen pelimme passivoitui, kun tuli väärinkäsityksiä pelin sisällä siitä, mitä piti tehdä ja kaveri käytti tilanteensa, Steelersin päävalmentaja Raine Laine kertasi pelin ratkeamista.

– Toista erää johdettiinkin, mutta pari henkilökohtaista virhettä maksoi maalit omiin. Mutta pari erää oli meiltä selkeästi parempaa peliä.

Ottelun puolivälissä Nico Jonaeson (1+1) avasi Steelersin maalitilin ja heti perään Jarno Mäkinen teki lukemiksi 6–2 Julius Aaltosen esityöstä.

Mitään erityistä kiriä Steelers ei kuitenkaan saanut aikaan ja päätöserän kolmella ylivoimamaalilla Oilers varmisteli lopullisesti voittonsa.

Markus Sipronen ja Pieti Alatalo kaunistelivat loppunumeroita Steelersin ylivoimilla ottelun loppuhetkillä. Laukaukset maalia kohti Oilers vei yhteensä 32–14.

Steelersin kokoonpanosta puuttuivat varusmiespalveluksensa aloittaneet Niko Einiö ja Jose Takala, ja mukaan oli nostettu jälleen pari uutta pelaajaa.

Steelers on sarjassa toiseksi viimeisenä vain kaksi pistettä suoran putoajan paikasta. Ottelutahti on viime ajat ollut väljä eli pelejä on ollut parin viikon välein, mutta nyt tahti kiihtyy.

Ensi viikolla Steelers kohtaa kotonaan tiistaina Jyväskylän Happeen ja torstaina espoolaisen Indiansin ja yhteentoista päivään tulee yhteensä neljä ottelua jatkona olevien kahden vieraspelin (Nokian KrP ja Classic) myötä.

– Kolme viikkoa olen ollut nyt mukana ja siinä ajassa ei ihan toteudu vielä vuorovaikutus, jota haetaan, mutta koko ajan tutustutaan toisiimme joukkueen kanssa. Ensi viikolle meidän pitää löytää pelihuumori ja pystyä pelaamaan omaa peliämme. Kärkipelaajia pitää saada aktivoitua ja karvauspeliin löytää otetta, Laine ennakoi. HäSa

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic