fbpx
Urheilu

Ojoisten tytöt…juoksivat joukkuekultaa

Hämeenlinnan Tarmon Iida Lehtonen, Sanni Prittinen ja Emmi Mäkinen juoksivat joukkuekultaa Ojoisten alakoululle Koululiikuntaliiton maastojuoksun mestaruuskisoissa torstaina Heinolassa.

Ojoisten joukkue keräsi tiukassa 5–6-luokkien kilpailussa 50 sijoituspistettä ja kukisti vain neljällä pisteellä hankasalmelaisen Kuuhakanveden koulun. Lehtonen ja Prittinen ovat viidesluokkalaisia eli he mahtuvat vielä ensi vuonnakin alakoulun sarjaan.

Kilpailut käytiin nurmialustalla Vierumäen urheiluopiston alueella. Noin 700 metrin reitti kiersi golf-kentän harjoitusalueella sisältäen yhden jyrkemmän nousun. 5–6-luokkalaiset kiersivät lenkin kolmesti eli matkaa tuli 2,25 kilometriä.

– Aika raskasta oli. Kuuden kärkiryhmä lähti jo alussa irti ja väliä tuli. Mutta hieno juoksu oli koko meidän joukkueelta, kommentoi mestareista Iida Lehtonen, joka oli henkilökohtaisen kilpailun seitsemäs ajalla 8.45.

Kantahämäläisten hyvää panosta täydensi Turengin koulun Sanni Kuusinen yhdeksäntenä. Sanni Prittinen oli viidestoista ja Emmi Mäkinen 28:s. Mukaan oli ilmoittautunut 58 juoksijaa.

Peruskoululaisten maastojuoksukilpailut ovat uusi tapahtuma KLL:n kattavassa kilpailutarjonnassa. Ilmoittautuneita oli kuudessa sarjassa yhteensä 321. (HäSa)

Asiasanat

Menot