Urheilu

OLS näpäytti velttoa Steelersiä – "En tiedä mistä tällainen sukellus johtuu"

Budjetoitu voitto jäi ottamatta – kotijoukkue Steelers sai nokkaansa altavastaaja OLS:lta.
Steelers ja Nico Jonaeson olivat läpi ottelun vierailijoita askeleen perässä kaksinkamppailussa. Kuva: Pekka Rautiainen

Ennakkoasetelmissa altavastaajana otteluun lähtenyt oululainen OLS ei saapunut pitkän matkan takaa Elenia-areenalle vieraskorein elkein, vaan otti avauserässä tukevasti kuskin paikan ja piti sen otteessaan.

Päätösvihellyksen kaikuessa vierasvoitto kirjattiin OLS:lle numeroin 3–7 (0–3, 0–0, 3–4).

Maalintekijäsarake sai avauserässä merkintöjä vain vierasjoukkueen toimesta, kun OLS:n miehistöstä osuivat Petri Niemelä, Tuukka Haudanlampi ja Lauri Tiira.

Verkkaista pelinrakentelua esittänyt Steelers sen sijaan esiintyi flegmaattisesti.

Steelersin ensimmäisen erän hyökkäyspelistä – tai oikeammin sen puutteesta – kertoi se, että kotijoukkueen ensimmäinen laukaus maalia kohti nähtiin vasta ajassa 13.15. Teräsmiesten vähäisetkin paikat viuhuivat kerta toisensa jälkeen ohi tai jäivät blokkeihin.

Kaikkiaan erässä OLS:n Ville Mestari joutui torjuntatöihin ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana vain kaksi kertaa.

– Tänään voitettiin oikeastaan työmäärällä, mahtavaa oli pelata tuollaisen joukkueen takana, polvivaivojen jälkeen paluun OLS-maalille tehnyt Mestari summasi ottelun jälkeen.

 

Maalittomassa toisessa erässä paras Steelers-suoritus nähtiin, kun maalivahti Santtu Pohjonen torjui rankkarin. Toisessa erässä laukaukset maalia kohti menivät jälleen OLS:lle, tällä kertaa 10–5.

Kolmannessa erässä hieman piristynyt Steelers iski kolme maalia Ville Lastikan, Miiro Maunulan ja ensimmäisen liigamaalinsa tehneen Jere Kemppaisen toimesta. Se oli langanlaiha lohtu, sillä OLS iski vuorostaan neljä.

Lehdistön eteen päävalmentaja Petri Kemppaisen sijaan saapunut apuvalmentaja Mikko Malinen ei säästellyt sanojaan kahden ensimmäisen erän velttoilusta.

– Kaksi viimeistä peliä ovat menneet meiltä täysin penkin alle. En tiedä sopiiko joulu meille ollenkaan. En tiedä mistä tällainen sukellus johtuu. Kaksi peliä sitten kaikki oli hallussa, mutta nyt kontataan sitten oikein kunnolla. Tuntuu, että koko paletti on hajalla, Malinen ruoski.

 

Steelers majoittaa yhä viimeistä pudotuspeleihin oikeuttavaa kahdeksatta sijaa ja OLS-pelissä tarjolla olleet kullanarvoiset sarjapisteet olivat ennakkoon budjetoitavissa. Toisin kävi.

OLS sen sijaan kohensi asemiaan ja nousi sarjataulukossa kymmenenneksi.

– En tiedä onko tullut hyvää oloa puseroon. Emme ole lähteneet takki auki peleihin, mutta vähän siltä on näyttänyt. Persiille on yritetty potkia, Malinen sanoi.

Malinen on erityisen huolissaan siitä, että Steelers jää kiinni työmäärästä, jonka pitäisi olla selkärangassa automaatio. Puolivaloilla Salibandyliigassa ei voittoja oteta.

– Kiima puuttuu kokonaan pelaamisesta, sitten hermoillaan pallon kanssa ja menetetään pelistä ote ensimmäisen kympin aikana. Valmennuksen on korjattava tätä ensi peleihin, Malinen sanoi.

– Se pelimoodi jota näytimme ajoittain kolmannessa erässä, pitäisi saada kestämään 60 minuuttia. Siinä on iso tekeminen meillä edessä.

Steelersin seuraava ottelu pelataan ensi vuoden puolella 10. tammikuuta Elenia-areenassa EräViikinkejä vastaan. HäSa

Päivän lehti

7.8.2020