Urheilu Hämeenlinna

OP-Korttelikiekon kausi huipentuu suunnitellusti halliturnaukseen, vaikka ulkojäillä on pelattu vasta muutamia otteluita

Kausi
OP-Korttelikiekon kauden jännittävimmät pelit nähdään tänäkin vuonna halliturnauksessa. Kuva: Tomi Vesaharju
OP-Korttelikiekon kauden jännittävimmät pelit nähdään tänäkin vuonna halliturnauksessa. Kuva: Tomi Vesaharju

Pienten jääkiekkoilijoiden OP-Korttelikiekko on avannut kautensa Hämeenlinnan seudulla. Tänä talvena tosin näyttää siltä, että leudon talven takia ulkojääsarjassa ei päästä pelaamaan läheskään suunnitellusti. Viikonvaihteessa pelattiin muutama ottelu, mutta Korttelikiekkoa pyörittävä raati on jo varautunut siihen, että todenteolla korttelipelit pääsevät vauhtiin vasta maaliskuun halliturnauksessa.

– Hakio-jääliikuntakeskuksessa maaliskuun 7.–8. päivinä pelattava halliturnaus toteutetaan suunnitelmien mukaan. Ulkojäiden osalta kausi näyttää kyllä todella huonolta. Ihan näin kehnoa talvea ei ole ollut aiemmin Korttelikiekon historiassa, muistelee kortteliraatiin kuuluva Jarkko Savijoki.

Jo 33. kerran järjestettävässä Korttelikiekossa pelataan tällä kaudella viidessä ikäluokassa. Nuorimmat tytöt ja pojat ovat syntyneet vuonna 2013 tai myöhemmin ja vanhimmat vuonna 2009.

Korttelikiekko on kaikille pikkujunnuille avoin harrastesarja, jossa ei ole kilpailullisia tavoitteita. Eri ikäluokissa ja kaupunginosajoukkueissa pyritään pelaamaan 6–7 peliä ulkojäillä ja kausi huipentuu halliturnaukseen. Mukaan pääsee myös edullisesti (15 eurolla), ja pakollisia varusteita ovat vain ristikollinen kypärä ja kaulasuoja.

Savijoki laskeskelee Korttelikiekossa olevan mukana tänäkin vuonna noin kolmisensataa lasta. Unohtaa ei sovi melkoista joukkoa aikuisia, jotka ovat joukkueiden mukana valmentajina ja huoltajina.

– Heidän vastuullaan on tällaisina talvina muun muassa ottelujen sopiminen. Tavoitteenamme on, että jokaiselle joukkueelle ja ikäryhmälle tulisi suunnilleen saman verran pelejä. Ihan samaa määrää pelejä ei toisaalta tarvitakaan, sillä ulkojäitähän ei laadita esimerkiksi mitään taulukoita, Savijoki muistuttaa.

Eikö korttelipelejä voisi sitten pelata halleissa?

– Se on noussut taas esille ja on ilman muuta pohdinnan paikka jatkossa, jos talvet ovat tällaisia. Toisaalta pelit vain halleissa latistaisivat korttelikiekon fiilistä, eivätkä olisi enää ihan sen alkuperäisen korttelikiekon idean mukaisia, Savijoki pohtii.

Hallivuoroja pienillekin kiekkoilijoille kyllä löytyisi.

– Arkisin halleissa ei ole tilaa, mutta viikonvaihteissa ihan hyviäkin jääaikoja olisi tarjolla. Viikonloppuvuorothan sopisivat kyllä hyvin lasten perheillekin, Savijoki sanoo.

Korttelikiekkoa pyörittävässä raadissa ovat tällä kaudella mukana Savijoen lisäksi Mika Savolainen, Tommi Tie ja Janne Haapalahti. Heiltä ja myös Korttelikiekon nettisivuilta saa lisätietoa kauden kuvioista.

Otteluita on perinteisesti pelattu muun muassa Käikälän, Parolan, Tuomelan, Ojoisten, Töpinän, Turengin, Iittalan ja Rengon kentillä. Joukkueet on nimetty NHL-seurojen mukaan. HäSa

Päivän lehti

25.2.2020