Urheilu

Opinnot veivät Steelersin pakit Jyväskylään – Lauri Viitalan ja Samuli Grönforsin ura jatkuu Jyväskylässä

Steelersin puolustajat Lauri Viitala ja Samuli Grönfors siirtyivät Happeeseen.
Lauri Viitala pukeutuu ensi kaudella Happeen peliasuun. Kuva: Tomi Vesaharju
Lauri Viitala pukeutuu ensi kaudella Happeen peliasuun. Kuva: Tomi Vesaharju

Steelers Hämeenlinnan viime kauden puolustajista Lauri Viitala ja Samuli Grönfors jatkavat salibandyn liigauraansa Jyväskylässä Happeen miehistössä.

Molempien siirtojen takana on opintopaikan saaminen Jyväskylästä.

– Minä aloitan Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä liikuntapedagogiikan opinnot ja se on isoin tausta siirrolleni. Happeeseen siirryn erittäin odottavaisin ja innokkain mielin. Tavoitteena on mennä eteenpäin pelaajana ja urheilijana ja päästä pelaamaan mahdollisimman isossa roolissa, Viitala kertoo.

– Treenipelit ovat menneet hyvin ja niistä on hyvä lähteä parantamaan kohti kautta.

Happee on pelannut kolme harjoituspeliä ja edennyt voitokkaasti. Kirkkonummi Rangers kaatui 11–3, Oulun Luistinseura 9–3 ja kuopiolainen SB Welhot 9–1.

Samuli Grönforsin viime kausi päättyi jo tammikuussa polven takaristisiteen osittaiseen katkeamiseen. Kuntoutuksen myötä jalan pitäisi kestää taas pelihommia heti kauden alusta alkaen. Hänen siirtonsa astui voimaan elokuun puolivälissä.

– Aloitan kasvatustieteen opinnot Jyväskylän yliopistossa. Mitään pahaa sanottavaa ei jäänyt Hämeenlinnasta, kolmen vuoden aikana tuli paljon hyviä kavereita, Grönfors taustoittaa lähtöään.

– Happeeseen kirjoitin nyt farmisopimuksen. Jalkaa pitää kuntouttaa vielä jonkin aikaa ja suunnitelmana on pelata ensin Happee Steamersissa kakkosdivaria. Sitä kautta on tavoitteena päästä takaisin parhaaseen pelikuntoon ja Happeen edustusjoukkueeseen.

Puolustaja Olli Jaakonsaari jatkaa riihimäkeläisen RSS Panthersin riveissä. HäSa

Päivän lehti

28.1.2020