Urheilu

OrPo ei saanut erääkään "hakkurittomalta" Kerholta

Hämeenlinnalaiset jyräsivät lopulta helppoon voittoon, vaikka eivät pelanneet parastaan.
Laura Laukkanen (keskellä) pääsi taas kuusikkoon keskipelaajaksi, nyt hakkuri Kayla Principaton puututtua loukkaantumisen takia. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho otti helpohkosti kolme naisten Mestaruusliigan sarjapistettä keskiviikkona Elenia-areenassa. Hämeenlinnalaisten ei tarvinnut pistää parastaan peliin. Alavireinen OrPo saalisti erissä 22, 22 ja 18 pistettä, eikä se ollut lähelläkään erävoittoa yhdessäkään erässä.

Hämeenlinna pelasi keskiviikkona ilman ykköshakkuriaan Kayla Principatoa. Hänen paikallaan oli erinomainen keskipelaaja Kateryna Kalchenko (4/+1), joka ei tosin juuri passeja saanut. OrPo-pelin perusteella on helppo sanoa, että Kalchenko vahvistaa joukkuettaan nimenomaan keskipelaajan roolissa.

– Principatolla on pientä ongelmaa olkapäässään, emmekä halunneet riskeerata mitään – ettei ongelmasta tule suotta isompaa, selvitti Lentopallokerhon nuori päävalmentaja Matteo Pentassuglia.

Hänen mielestään pelin taso ei ollut tällä kertaa kovin häävi.

– Kumpikaan joukkueista ei pelannut parhaalla tasollaan. En tiedä tähän syytä. Meidän piti yrittää koko ajan aggressiivisesti. Pitäisi vaan rutistaa kovaa kuuden-seitsemän pisteen johtoasemassakin. Saimme kuitenkin kolme sarjapistettä, ja siihen olen tietysti tyytyväinen, Pentassuglia sanoi.

 

Kerho vei ensimmäistä erää suvereenisti pitkään (21–14), mutta laski tasoaan ja OrPon vielä kahden pinnan päähän. Erän lopussa kotijoukkue oli kuitenkin taas oma itsensä.

Toinen erä oli hämeenlinnalaisittain hankalin. Etenkin erän alkupuolella Kerho oli todella vaisu ja vieraat johtivatkin parhaimmillaan jo kuudella pinnalla. Hämeenlinnan passarin Pauline Martinin syöttövuorolla Kerho hinasi itsensä rinnalle, ja tasatilanteesta 20–20 se naulasi itsensä lopullisesti vastustajalta karkuun.

Kolmatta erää Hämeenlinna vei selvästi alusta loppuun. Vasta 16-vuotiaan sentterin Laura Laukkasen erän ensimmäinen syöttövuoro siivitti kotijoukkueen vakuuttavaan voittoon, vaikka OrPo piipahti vielä kerran jopa johdossa (10–11).

Suvi Kokkonen oli jälleen Hämeenlinnan tehokkain saldollaan 23/+19. Pinnamäärä on kova kolmeen erään, mutta ei Kokkonenkaan ihan parhaimmillaan ollut. Keskipelaaja Mara Green (13/+10) on oiva vahvistus Hämeenlinnalle. Pelin eliittiin kuului myös passari Martin (6/+5).

– Hyvä tulos, mutta ei meiltä silti parasta peliä. Päästimme vastustajan mukaan peliin omilla virheillämme. Koko ajan menemme kuitenkin kohti parempaa, tuumi Suvi Kokkonen.

 

Kerhon kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla Kangasalaa vastaan. Sekä Kokkonen että valmentaja Pentassuglia olivat sitä mieltä, että vastus kovenee keskiviikosta.

Seuraavassa kotiottelussa vastustaja onkin sitten ihan maailman huipulta. Eczalibasi VitrA Istanbulista Turkista. Se oli kolmas seurajoukkueiden MM-turnauksessa, joka huipentui viime viikolla. Mestarien liigan avausottelussaan Istanbulin ylpeys rökitti venäläisen Jekaterinburgin suoraan kolmessa erässä ja kuulemma koko lailla vakuuttavalla esityksellä.

– Onhan se peli koko ajan vähän mielessä, mutta ei vastustajaa ole vielä käyty yhtään läpi, Kokkonen sanoi.

Mestarien liigan kotiavauksen Hämeenlinna pelaa ensi keskiviikkona. Ottelu alkaa vasta kello 20.

Saattaa olla, etteivät hämeenlinnalaiset pääse lomille senkään pelin jälkeen.

– Voi olla, että cupin välierämme LP Viestiä vastaan pelataan vielä ennen joulua, uumoili Pentassuglia.

Oriveden Ponnistus on perinteisesti kuulunut naisten Mestaruusliigan kärkikaartiin, mutta nyt joukkueen taso ei taida siihen riittää. Joukkueen kahdesta ulkomaalaisesta passari Erica Handley oli keskiviikkona ihan ok, mutta yleispelaaja Shannon Dugan huono (6/–2). Parasta OrPoa näytti keskipelaaja Saara Lepistö (11/+10). HäSa

3–0

(25–22, 25–22, 25–18)

Hämeenlinna

Pisteet:

Suvi Kokkonen 23/+19, Mara Green 13/+10, Ronja Heikkiniemi 11/+3, Pauline Martin 6/+5, Laura Laukkanen 5/+2, Kateryna Kalchenko 4/+1

Torjunnat: 5

Ässäsyötöt: 7

Vastaanottoprosentti: 28

OrPo

Pisteet:

Saara Lepistö 11/+10, Saara Holm 10/+4, Nelli Rantanen 8/+6, Erica Handley 6/+3, Shannon Dugan 6/–2, Netta Rekola 2/+2

Torjunnat: 2

Ässäsyötöt: 7

Vastaanottoprosentti: 33

Päivän lehti

23.1.2020