Urheilu Hämeenlinna

OrPo ryösti voiton Hämeenlinnasta – "Heillä oli yksi pelaaja, jota emme pystyneet pysäyttämään"

OrPon jenkkivahvistus oli liikaa Lentiskerholle, joka sai oman uuden amerikkalaisensa heti peliin.
Mikayla Shields debytoi Lentopallokerhon paidassa harjoittelematta juuri yhtään joukkueen kanssa. Kuva: Tomi Vesaharju
Mikayla Shields debytoi Lentopallokerhon paidassa harjoittelematta juuri yhtään joukkueen kanssa. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerhon ailahteleva mestaruusliigakausi sai jatkoa keskiviikkona. Sarjassa kaksi sijaa Kerhon takana, kahdeksantena ollut Oriveden Ponnistus päätti otteluparin välisen kotivoittotrendin ja vei kaksi pistettä Loimua-areenasta. Erät kirjattiin numeroihin 2–3 (20–25, 25–13, 28–26, 15–25, 13–15).

Hyökkäyspelissään OrPo oli ennen kaikkea yleispelaaja Lauryn Gillisin varassa. Neljännen ottelunsa OrPossa pelannut yhdysvaltalainen teki hurjat 35 pistettä, joista peräti 11 ensimmäisessä erässä. Myös lyhyessä viidennessä erässä jenkkilöytö otti roolia seitsemällä pisteellään, joista kolme erän loppumetreillä.

– Heillä oli yksi pelaaja, jota emme pystyneet pysäyttämään. Se oli iso ongelma, Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia myönsi.

 

Hämeenlinnasta hakkurina aloittanut ja yleispelaajana lopettanut Ivana Jeremic teki 23 pistettä, mitä keskitorjuja Karoliina Friberg säesti 16 pisteellään.

– Emme ihan heränneet ensimmäiseen erään, mutta toiseen saimme hyvän fiiliksen ja murjoimmekin vastustajaa. Onneksi saimme tiukan kolmannen erän väännettyä. Meillä oli senkin jälkeen tosi hyvä tunne, mutta emme saaneet enää peliä kasaan, Friberg pohdiskeli.

Pelissä nähtiin myös Mikayla Shieldsin ensiesiintyminen Suomessa. Kerhon tuorein vahvistus teki reilussa neljässä erässä hakkurina 13 pistettä. Muuten Hämeenlinnan kokoonpano säilyi melko stabiilina, tosin keskitorjuja Victoria Michel Tosillekin tuli lyhyellä valmistautumisella vuoden ensimmäinen seurapeli olympiakarsinnan jälkeen.

– Kyllä ne muutokset vähän sotkevat peliä, mutta sen piikkiin ei voi laittaa. Tuli vähän tyhmiä virheitä ja ajatus karkasi pelistä.

 

Vuoristorataan on Kerhon peleissä tosiaan totuttu, viimeksi 3–2-päättyneessä arvokkaassa kotivoitossa Vampulaa vastaan viikko aiemmin.

– Se on aika normaalia, kun vaihtaa hakkurin toiselle laidalle ja laittaa hakkuriksi jonkun, joka ei ole edes kunnolla harjoitellut joukkueen kanssa. Hän (Shields) tarvitsee aikaa. Hän tuli maanantaina ja pallotteli eilen 20 minuuttia, Pentassuglia sanoi.

– Meidän pitää jatkaa työntekoa. Meidän täytyy ajatella itseämme enemmän, miksi menetimme kaksi pistettä. Menetimme tänään keskittymisemme. Olisimme voineet ehkä voittaa 3–1.

 

OrPo oli ottelun alussa selvästi valmiimpi. Vieraat karkasivat terävämmällä hyökkäyspelillä 9–2-johtoon ja ylläpitivät suunnilleen samanlaista etua läpi avauserän siitä huolimatta, että Hämeenlinnan vastaanotto kesti Ponnistuksen syötöt vakuuttavasti. Kerho vaihtoi pelaajia, muun muassa Shieldsin kentälle, mutta loppukiri ei kantanut neljää pistettä lähemmäksi.

Toisessa erässä Shields aloitti jo hakkurina Jeremicin siirtyessä yleispelaajaksi Roosa Heikkiniemen tilalle. Voimasuhteet repesivät kotijoukkueen eduksi. Hämeenlinna karkasi 20 minuutissa murskaavaan erävoittoon, kun monipuolisen hyökkäyspelin lisäksi myös torjunta (viisi pistettä) ja syöttöpeli (OrPon vastaanotto 24 prosenttia) oli vahvaa.

Erätauon jälkeen vaaka heilahti jälleen OrPon suuntaan, joka näytti saavan vihiä Kerhon hyökkäysaikeista. Kahdella peräkkäisellä torjunnalla vieraat johtivat jo 19–15 ennen kuin Jeremic syötti kolmella ässällä Hämeenlinnan tasoihin. Kotijoukkueen kolmen pisteen johto ei myöskään kestänyt. Usean huikean taistelupisteen jälkeen jatkopallotaistelu kääntyi kuitenkin Lentiskerhon voitoksi.

Vieraiden taistelutahto ei silti loppunut kolmanteen erään. Sitkeänä jatkunut puolustaminen ja hämeenlinnalaisten huterat ratkaisut käänsivät erän kotijohdosta jo tilanteeksi 12–19, minkä jälkeen odoteltiin enää viidettä erää. Siinä OrPo pysyi koko ajan askeleen edellä käännettyään Hämeenlinnan 3–1-aloituksen.

 

Lentopallokerhon seuraava ottelu on ensi viikon keskiviikkona pelattava CEV Cupin neljännesvälierien avausosa saksalaista mahtiseura Schweriner SC:tä vastaan. Voisiko Hämeenlinna saada tuohon otteluun takaisin jo kokoonpanossa olleen Suvi Kokkosen?

– Kun hän on kentällä, se tarkoittaa, että hän on valmis pelaamaan taas, Pentassuglia kehäpäätteli. HäSa

2–3

(20–25, 25–13, 28–26, 15–25, 13–15)

Hämeenlinna

Pisteet:

Ivana Jeremic 23/+15, Karoliina Friberg 16/+15, Emmi Riikilä 14/+2, Mikayla Shields 13/+3, Victoria Michel Tosi 7/+3, Katja Kylmäaho 6/+3.

Torjunnat: 15. Ässäsyötöt: 9. Vastaanottoprosentti: 53.

OrPo

Pisteet:

Lauryn Gillis 35/+21, Carly Beggingfield 13/+10, Pilvi Kettunen 9/+4, Julymar Otero 7/+2, Netta Rekola 6/+2, Nea Luntamo 5/+4.

Torjunnat: 17. Ässäsyötöt: 8. Vastaanottoprosentti: 38.

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic