Urheilu

Otto Latvala johtaa Mestiksen puolustajien maalipörssiä

HPK-taustaa omaavat pelaajat näkyvästi esillä Mestiksen puolustajien pörsseissä.
Otto Latvala on aloittanut Mestiksessä kautensa vahvasti.

Mestiksen puolustajien pistepörssin kärkipaikoilta löytyy HPK-väreistä tuttuja nimiä.

HPK:n junioreissa ja liigajoukkueessa 58 ottelussa esiintynyt LeKin Matias Haaranen johtaa puolustajien pistepörssiä. Haaranen on viimeistellyt 15 ottelussa tehot 5+7=12.

Neljäntenä puolustajista pistepörssissä majailee KeuPa HT:ta edustava viime kauden HPK:n U20-joukkueen kapteeni Paavo Tyni, joka on saalistanut 17 ottelussa tehot 3+7=10.

Seitsemäntenä pistepörssissä (7+1) ja maalipörssin kärjessä komeilee HPK:n sopimuspelaaja Otto Latvala.

Latvala edustaa Haarasen tavoin HPK:n kanssa yhteistyötä tehnyttä LeKiä.

Mestiksen kärkipaikalta löytyvän LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela sanoo, että Latvala on ottanut tällä kaudella harppauksia eteenpäin kehityksessään.

– Iso steppi on nyt otettu. Hän oli viime kaudella vielä raakile, mutta nyt luistelu ja fysiikka ovat menneet eteenpäin. Jämäkkyyttä on tullut mukaan, kun taas poikamaisuus on jäänyt. Se on yllättänyt miten hyvin hän on pystynyt kiekolla pelaamaan. Ja laukaus Otolla on painava, Kuusela toteaa.

 

Latvala on pelannut tällä kaudella alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Aiemmin marraskuussa Suomen alle 20-vuotiaat voitti puhtaalla pelillä Tshekissä pelatun neljän maan turnauksen.

Latvala oli koko turnauksen tehopörssin ykkönen (+6) ja toimi joukkueessa varakapteenina.

– Hänellä on ollut paljon pelejä alkukaudella ja hänessä on kypsymässä hyvä aihio. Uskon, että hänellä on edessä ammattilaisen tulevaisuus, Kuusela sanoo.

 

Riihimäkeläinen Matias Haaranen on tällä kaudella suorittanut varusmiespalvelustaan ja se on Kuuselan mukaan sotkenut hieman harjoittelua.

– Armeija on hiukan häirinnyt harjoittelua, mutta hän on päässyt paremmin mukaan kuin olisin ajatellut. Hän on kiekollisesti erittäin lahjakas, mutta vielä pitää hieman jumpata puolustamista. Koko on sellainen, että siinä on isoimmat askeleet ottamatta.

– Pelin ymmärtäminen ja osaaminen on kuitenkin hyvää luokkaa ja hän haluaa voittaa ja ratkoa pelejä., Kuusela sanoo 170-senttisestä ja 72-kiloisesta riihimäkeläisestä Haarasesta. HäSa