Urheilu

Otto Sivula 500 metrin yksiköissä maailmancupvälieriin – "Vähän oli tuuriakin mukana"

Vanajaveden Vesikkojen Otto Sivula ylsi perjantaina Puolan Poznanissa jatkopaikkaan kajakkiyksikköjen 500 metrin alkueristä ratamelonnan maailmancupin avausosakilpailussa.

Henkilökohtaisilta matkoilta 19-vuotias nuorukainen lähti kisoihin hakemaan vain kokemusta ja kovia startteja, mutta alkuerän viides sija ajalla 1.48,053 riittikin välieräpaikkaan.

Viidestä erästä viisi parasta kustakin eteni välieriin ja lisäksi kaksi aikavertailulla. Omassa erässään Sivulan ero kuudenteen oli selkeä 2,592 sekuntia. Erävoiton vei ajalla 1.43,429 Slovenian Rok Smit.

Alkuerien toinen suomalainen Joona Mäntynen jäi kovimmassa erässä ajalla 1.43,534 kahdeksanneksi ja karsiutui ensimmäisenä välieristä, johon aikavertailussa vaadittiin 1.43,438.

– Vähän oli tuuriakin mukana, ei erien välillä olosuhteissa isoja eroja ollut. Hyvät ovat tunnelmat pääsystä jatkoon, kaikki alkuerien jälkeen on minulle vaan plussaa, Sivula iloitsi.

Välierässä Sivula meloi yhdeksänneksi ajalla 1.51, 196 ja näin urakka jatkuu lauantaina C-finaalissa. Paikka finaalivaiheeseen 38 melojan joukosta on kelpo suoritus maailmancupin debytantille.

– Alkuerä oli raskaantuntuinen, mutta välierässä melonta tuntui jo paremmalta. Kyllä alkuerän ajastakin pitäisi saada sekunteja pois, Sivula summasi.

Sunnuntaina Mäntynen ja Sivula ovat mukana kaksikkojen 200 metrin A-finaalissa, johon tuli torstain alkuerien kakkossijalla suora paikka ilman välierävaihetta.

– Yksiköllä koitan saada hyvän ehjän melonnan ja parannettua aikaani. Kaksikolla sitten lähdetään totta kai tavoittelemaan kärkipään sijoituksia, Sivula ennakoi. HäSa

Päivän lehti

24.2.2020