Urheilu

Otto Sivula debytoi torstaina MM-radalla – "Kyllä finaalipaikka nelikössä on tavoitteena"

Vanajaveden Vesikoiden nuori ratameloja lähtee tavoittelemaan olympiapaikkaa osana nelikköjoukkuetta toipilaana.
Otto Sivula on Vanajaveden Vesikoiden edustaja aikuisten MM-ratamelonnassa.
Otto Sivula on Vanajaveden Vesikoiden edustaja aikuisten MM-ratamelonnassa.

Vanajaveden Vesikoiden Otto Sivula on noussut tällä kaudella melonnan A-maajoukkueryhmään, ja tällä viikolla edessä on arvokisadebyytti aikuisten sarjassa.

Sivula kuuluu kuuden urheilijan ryhmään, joka osallistuu keskiviikkona Unkarin Szegedissä alkaviin MM-kisoihin. Takana on pari viikkoa valmistavaa leiriä.

– Valmistautuminen on sujunut kohtalaisen hyvin. Nilkkaa on pitänyt vähän varoa, kun siellä todettiin luussa pientä vauriota ja kädessä kyynärhermo on kireä ja käsi on turvonnut. Se on kipuillut, mutta kyllä sillä kilpailun meloo, 19-vuotias Sivula kertoo.

Hän meloo Suomen kajakkinelikössä 500 metrin kisassa yhdessä Joona Mäntysen, Miika Nykäsen ja Jeremy Hakalan kanssa. Nelikkökisan alkuerät melotaan torstaina.

– Puitteet täällä Unkarissa on hyvät ja kelit ovat lämmenneet päivä päivältä. Kyllä finaalipaikka nelikössä on tavoitteena, Sivula linjaa.

Kokeneempi mieskaarti on mukana myös yksikkö- ja kaksikkomatkoilla ja naisista kisajoukkueessa ovat Pauliina Polet (K1 500m, K2 500m) ja Netta Malinen (K2 500m, K1 5000m).

MM-kisoissa on jaossa myös ensimmäiset melonnan maapaikat ensi vuoden Tokion olympialaisiin. Miehissä maajoukkue on panostanut nelikkömiehistöön ja naisissa kaksikkoon.

Neliköissä kymmenelle parhaalle maalle liikenee olympiapaikka, mutta maiden tulee olla vähintään neljästä eri maanosasta. Yksiköistä ja kaksikoista olympialaisiin pääsee varmasti viiden ja kuuden parhaan joukkoon yltäneet maat. HäSa

Päivän lehti

24.2.2020