Urheilu

Otto Sivula MM-joukkueeseen

Hämeenlinnan Vesikoiden Otto Sivula on valittu Suomen maajoukkueeseen, joka kilpailee ratamelonnan MM-kisoissa 21.–25. elokuuta Unkarin Szegedissä.

Melonta- ja soutuliiton kilpailu- ja valmennusvaliokunta nimesi yhteensä kuusi melojaa kisajoukkueeseen.

Naisista mukana ovat Pauliina Polet ja Netta Malinen ja miehistä Sivulan lisäksi Joona Mäntynen, Miika Nykänen ja Jeremy Hakala.

19-vuotias Sivula nousi tälle kaudelle A-maajoukkueryhmään ja debytoi maailmancupissa toukokuussa Puolassa, jossa hän eteni kajakkiyksikön 500 metrillä välierien kautta C-finaaliin ja K2-200 metrillä Mäntysen kanssa A-finaalin seitsemänneksi.

MM-kisoissa Sivulan ohjelmassa on 500 metrin nelikkökisa. Tällä matkalla suomalaiset meloivat Saksan maailmancupissa välieriin sekä viime viikonloppuna Liettuan mestaruuskisoissa kolmanneksi puolentoista viikon leirijakson päätteeksi.

– Kyllä valinta MM-kisoihin oli osittain odotettavissa, kun neliköllä on mennyt ihan kivasti alkukausi. Nyt ehtii olla parisen viikkoa kotona, 5. elokuuta alkaa valmistava leiri ja siitä sitten MM-kisoihin, Sivula kertoi.

– Ennen kisoja on enimmäkseen kevyitä harjoituksia ja välillä vähän jotain kovavauhtisia mutta lyhyitä vetoja ja perusvoimaa salilla. Pääosin siis kevyesti mennään, ettei ainakaan väsytä itseään liikaa. MM-kisoissa tavoitteena on finaalipaikka. HäSa

Päivän lehti

20.1.2020