Urheilu

Outi Helminen on innostunut taas kilpailemisesta – Tennisseniorille kauden toinen SM-kulta

Hämeenlinnan Tennisseuran edustaja menetti vain erän Kalastajatorpan turnauksessa.
HTS:n Outi Helminen sai kaulaansa jälleen yhden kultamitalin.
HTS:n Outi Helminen sai kaulaansa jälleen yhden kultamitalin.

Hämeenlinnan Tennisseuran Outi Helminen jatkaa hyviä otteitaan senioreiden tenniskisoissa. Ulkokenttäkautensa HTS:n menestyjä kruunasi voittamalla 35-vuotiaiden Suomen mestaruuden Kalastajatorpan kentillä Helsingissä.

Helminen kukisti finaalissa sarjan kakkossijoitetun LTC-33:n Aino Kalervon erin 6–3, 6–3. Semifinaalissa Helminen voitti ykkössijoitetun Smashin Satu Kiviojan luvuin 6–7, 6–1, 7–5, ja alkutahdit hyvin sujuneille kisoille HTS:n pelaaja iski voittamalla puolivälierissä TCT:n Vilma Bergenheimin erin 6–2, 6–3.

Suomen mestari oli tyytyväinen peliinsä. Tällä kertaa Helminen sai myös pelata riittävästi.

– Voitin talvella hallimestaruuden, mutta se saavutus tuli lähes ilmaiseksi, kun sain finaalissa luovutusvoiton. Nyt sai tehdä töitä paljon enemmän, mutta se sopii minulle, sillä olen vuosien tauon jälkeen taas innostunut kilpailemisestakin, Helminen kertoi.

 

Helminen virittyi SM-kisoihin kuukauden mittaisella kesälomallaan. Tuon ajan hänen harjoitusvastustajanaan oli muun muassa Janne Sairio, joka on myös valmentanut Helmistä juniorina. Myös Sairiota lämmittivät entisen suojatin otteet.

– Outin pelaamisen taso on noussut kokonaisvaltaisesti todella hyvälle tasolle. Muun muassa pelin kääntäminen, puolustuspelaaminen, liikkuminen ja se tärkein, eli pelinopeus, ovat parantuneet huomattavasti, kuvailee Sairio.

 

Helminen ei ole uusi tuttavuus tenniksen kilpakentillä. Juniorivuosinaan hän menestyi tyttönimellään Järvinen.

– Treeneissä on jälleen nähty välillä huikeitakin suorituksia. Jos Outi vain haluaa ja ennättää pelata riittävästi, niin hän ottaa vielä monta askelta kohti nuoruusvuosiensa tasoa, Sairio arvelee. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020