Urheilu

Päätöserässä taipuneelle Steelersille jälleen tappio – "Edelleen pudotuspelipaikka on ihan omissa käsissä"

Steelers laittoi sarjakolmonen TPS:n ahtaalle, mutta taipui päätöserässä. Pudotuspelit edelleen tavoitteena.
Timo Johansson iski TPS:ää vastaan maalin, mutta sarjapisteet jäivät haaveeksi. Kuva: Riku Hasari

Steelers Hämeenlinna taisteli tiukasti tärkeistä lisäpisteistä salibandyliigan keskiviikkoillan kierroksella Turussa sarjakolmonen TPS:n vieraana, mutta joutui taipumaan lopulta tappioon päätöserän maaleilla lukemin 3–2 (1–1, 0–1, 2–0).

– Olisihan tästä pisteet olleet paikallaan, mutta ne pitää ansaita. Parin huonomman pelin jälkeen palasimme normaaliin Steelers-pelaamiseen, löydettiin taistelutahto ja isolla sydämellä koko joukkue taisteli. Siihen olen todella tyytyväinen, syytä nostaa hattua joukkueellemme, korosti Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen.

Steelers oli tehnyt pieniä muutoksia ketjuihinsa sunnuntain LASB-tappion (9–3) jälkeen. Timo Kankaanpää ketju siirtyi ykkösketjuksi ja Samuli Grönfors nousi sen ketjun taakse puolustajaksi. Nico Jonaeson puolestaan palasi keskushyökkääjäksi ja hänen laidallaan pelasivat nuoret Pyry Kauppinen ja Jose Takala ja Aleksi Kulmala siirtyi kolmosketjun sentteriksi.

– Muutokset toimivat hyvin ja niillä saatiin sitä, mitä haettiin. Kankaanpään ketju otti hyvin TPS:n ykkösen pois. Oltiin hyviä pallollisena ja maltettiin tehdä peliä. TPS joutui tekemään sitä, mistä se ei pidä eli puolustamaan tiukasti, Kemppainen kertoi.

Pelissä oli paljon erikoistilanteita ja niistä syntyi myös ottelun kolme ensimmäistä maalia.

Janne Hoikkanen vei TPS:n johtoon ajassa 8.32 siirretyn rangaistuksen aikana, mutta Atte Lahti kuittasi tasoihin Steelersin ylivoimalla Nico Jonaesonin esityöstä.

Toisen erän puolivälissä oli Timo Johanssonin vuoro hyödyntää Jonaesonin (0+2) ylivoimatarjoilua ja heti perään tuli Steelersin etsikkoaika, kun joukkue sai pelata yli kuusi minuuttia ylivoimaa ja osan siitä jopa kahden miehen ylivoimalla. Maalia ei kuitenkaan saatu aikaan.

Toisen erän viime hetkillä TPS sai rangaistuslaukauksen, mutta Mikko Hautaniemi ei onnistunut ohittamaan Santeri Pohjosta (17 torjuntaa) Steelersin maalilla.

Päätöserässä Hautaniemi sitten ajassa 47.45 onnistui tasakentin ja toi kotijoukkueen tasoihin Sami Saarisen syötöstä ja viisi minuuttia ennen päätössummeria Eero Jalo viimeisteli voittomaalin.

Steelers haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Pyry Luukkosen (9 torjuntaa) taakse TPS-maaliin palloa ei enää saatu hyvistä paikoista huolimatta.

Steelers jatkaa sarjassa yhdeksäntenä kahden pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Edessä on kahden ja puolen viikon tauko, sillä seuraava ottelu on 10. helmikuuta Porissa toiseksi viimeisenä olevaa FBT Karhuja vastaan.

Jäljellä on viisi runkosarjan ottelua ja niiden joukossa myös pelit juuri edellä olevaa espoolaista Oilersia sekä tasapisteissä olevaa kuopiolaista SB Welhoja vastaan.

– Nyt meillä on aikaa paikkailla loukkaantuneita ja harjoitella sekä hieman myös henkisesti saada taukoa. Edelleen pudotuspelipaikka on ihan omissa käsissä, Kemppainen vakuutti. HäSa

Päivän lehti

29.5.2020