Urheilu

Päävalmentajapotkut kokeneen VPS:n janakkalalaistoppari Eero-Matti Auvinen: "Aiomme hinata itsemme vielä kuiville"

VPS:n synkeänsävyinen alkukausi johti kovaan ratkaisuun – päävalmentaja Petri Vuorinen sai siirtyä sivuun päävalmentajan paikalta.
Janakkalasta lähtöisin oleva Eero-Matti Auvinen on lukeutunut tahmeaa kautta pelaavan VPS:n vakiokalustoon alkukaudella. Kuva: Jaakko Stenroos
Janakkalasta lähtöisin oleva Eero-Matti Auvinen on lukeutunut tahmeaa kautta pelaavan VPS:n vakiokalustoon alkukaudella. Kuva: Jaakko Stenroos

Miesten jalkapalloliigan pahnan pohjimmaiseksi uponnut VPS tiedotti maanantaina päävalmentajamuutoksista. Pääluotsina toiminut Petri Vuorinen sai potkut päävalmentajan paikalta ja tilalle vaasalaisseura ilmoitti nostavansa Vuorisen valmennustiimiin kuuluneen Christian Sundin.

VPS:n janakkalalaislähtöinen puolustaja Eero-Matti Auvinen vastaanotti tiedon murheellisin mielin.

– Huono fiilis tällaisista tulee, eihän se hyvältä tunnu. Ikinä ei ole ollut valmennusta vastaan mitään, Auvinen toteaa.

– Toisaalta tilanteenkin ymmärtää, että seuran näkökulmasta jotain piti tehdä. Tämä on ehkä se ainoa ratkaisu, kun pelaajia on vaikeaa vaihtaa.

 

VPS:n tilanne onkin huolettava. Kauden 14 ensimmäisestä ottelusta joukkue on saanut kasaan vain seitsemän sarjapistettä ja voittotili on edelleen avaamatta.

– Se, miksi näin heikosti on mennyt, on vaikea kysymys. Sitä on paljon mietitty ja siihen on varmasti monia syitä. En valitettavasti osaa sanoa yhtä suurta syytä ja ei varmaan valmennuskaan osannut, kun kävi nyt niin kuin kävi. Tyhmää olisi sanoa, että kyseessä olisi vain huonoa tuuria, Auvinen sanoo.

Vaikka VPS on pelannut tasaisia otteluita, voittamisen kynnys on ollut toistaiseksi liian korkea.

– Meitä ei ole viety pahasti missään pelissä, joten tavallaan tämä on ollut vähän kummallista. Olemme pelanneet kuitenkin tasaisia pelejä – seitsemän peliä on pelattu tasan ja kaikissa tappioissa on hävitty maalilla, Auvinen muistuttaa.

Joukkueen turhautumisesta Auvinen ei suostu puhumaan, vaikka voitto on kiertänyt VPS:n toistaiseksi kaukaa.

– En ole haistellut sellaista, että joukkue olisi tuskastellut tai hakannut päätään seinään. Tietysti jos olisimme saaneet voiton, paineita olisi varmasti lähtenyt harteilta ja pelaaminen voisi olla rennompaa. Joukkueen päät eivät ole notkahtaneet missään vaiheessa.

 

VPS:n kohdalla kurssin kääntyminen olisi suotavaa mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Seura on satsannut esimerkiksi laajentamalla stadioniaan 4600 katetulla lisäistumapaikalla. Samaan aikaan seuran taloudellinen tilanne on sekin herättänyt huolta sillä edellisen tilikauden tappio oli yli 440 000 euroa. Putoaminen liigasta olisi raju takaisku.

Auvinen kuitenkin sanoo, että palkanmaksu pelaajille on sujunut normaalisti.

– En voi kommentoida kuin joukkueen näkökulmasta ja mitään ongelmaa ei ole ollut. Seura on kuitenkin hoitanut asiat moitteitta, siitä täydet propsit. Taistelemme ja koetamme tehdä asiat mahdollisimman hyvin jatkossakin ja saada ensiksi voittotilin auki. Aiomme hinata itsemme vielä kuiville, vaikka tilanne näyttää nyt huonolta.

 

Auvinen on pelannut tähän saakka täydet peliminuutit kaikissa VPS:n otteluissa. Mutta kun valmentaja vaihtuu, pelaaja kokee hetken epätietoisia tunteita tulevasta.

– Tietysti sitä miettii, miten jatkossa asiat ovat ja mikä muuttuu, mutta omiin suorituksiini olen ollut melko tyytyväinen. Olen saanut vastuuta minkä aina ottaa avosylin vastaan. Joukossa on parempia ja vähemmän parempia pelejä, mutta olen ihan tyytyväinen omiin otteisiin, Auvinen luonnehtii.

Uusi päävalmentajaksi apuvalmentajan paikalta nouseva Sund on luonnollisesti Auviselle tuttu mies.

– Olemme käyneet joitain asioita läpi ja hän on hyvä valmentaja, Auvinen sanoo.

 

Auvinen uskoo vaasalaisten parempaan huomiseen.

Jumbopaikalta eroa pykälää ylemmäksi nousija KPV:n takana on vielä vain kolme pistettä.

– Turha tässä on liikaa synkistellä. Luotan ihan täysin siihen, että kurssi kääntyy. Nyt vain uutta matoa koukkuun. HäSa

Päivän lehti

28.1.2020