Urheilu

Paikkoja oli, turpaan tuli – HJS metsästää yhä kauden ensimmäistä kotivoittoaan Kakkosessa

HJS:lle alkukaudella tutuksi tullut kaava jatkui sunnuntaina Kaurialan kentällä, jonne kotijoukkue palasi ennakoitua aiemmin.

Kotijoukkue HJS piti jälleen palloa, loi tilanteita, mutta vastustaja oli omissa tekopaikoissaan tylympi ja matkasi bussiin kolme sarjapistettä rikkaampana. Tällä kertaa SalPa anasti pisteet Hämeenlinnasta mukaansa 3-1 -vierasluvuin.

Ottelussa keskikentällä urakoinut päävalmentaja Lauri Hakasen kielen päällä oli ottelun jälkeen hapan jälkimaku.

– Nyt jäi hampaankoloon. Meillä oli aika selvät sävelet, miten voidaan haavoittaa vastustajaa. Ensimmäisen vartin jälkeen oivalsimme, että ne jutut mitä sovittiin, toimivat. Siinä oli mahdollisuus tehdä itselle karkumatkaa, Hakanen huokaisi.

HJS:n ainoaksi osumaksi jäi Markus Joenmäen puskema tasoitusmaali kulmapotkusta. Ratkaisu vielä puolikuntoisen Joenmäen pelaamisesta tehtiin vain hetkiä ennen ottelun alkua.

SalPan voiton avain sen sijaan oli tapa, jolla se lorotteli armotta kylmiä suihkuja HJS:n niskaan kotijoukkueen virheistä.

– Oli virheitä, joita ei saisi tulla. Tulos ei mairittele, vaikka oltiin pelissä hyvin mukana. Taas lyötiin päätä seinään.

 

Ottelussa sattui ja tapahtui muutenkin kuin maalien muodossa. Avausjakson lopussa Timo Viljasta taklattiin, jonka seurauksena Viljanen talutettiin ontuen kentältä.

– Hän ei pystynyt yhtään varaamaan painoa sille jalalle. Kuviin mennään. Pallo oli irti jalasta ja pakki runttasi siihen. Ei se silti mikään vahingoittamisyritys ollut, Hakanen selvensi.

Toisella jaksolla SalPan Jami Siirtola näki 2-1 -tilanteessa toisen keltaisen korttinsa seurauksena punaista. Siirtola poistui kentältä kirosanojen saattelemana ja vaihtopenkkikin sai kyytiä.

Se avasi HJS:lle sauman kääntää ottelu, mutta se jäi käyttämättä. SalPa sen sijaan lisäsi vielä maalisarakkeeseensa kolmannen osuman.

Kun vastustaja teki tilan ahtaaksi keskellä kenttää, HJS:n piti löytää tilaa syvyyssuuntaan.

– Oikeastaan se teki meidän hyökkäämisestämme vaikeampaa. SalPa vetäytyi ja muutti omaa tekemistään, eikä enää prässännyt. Näin tiloja selustassa ei enää ollut. SalPa suojeli johtoaan, mikä on luonnollista, mutta sitä ryhmitystä vastaan oli vaikeaa hyökätä, Hakanen sanoi.

HJS ei päässyt rimoihin päätyneitä Prince Mokuman ja Aleksi Latvasen yrityksiä lähemmäksi.

– Saatiin painetta, rimat kolisi ja vastustajan maalivahti torjui hyviä yrityksiä. Niillä paikoilla olisimme vielä lopussa voineet tulla tasoihinkin, mutta emme saaneet enempää irti, Hakanen sanoi.

 

Kauden ensimmäisen kuuden ottelun jälkeen ei hämeenlinnalaisleirissä voida vetää lippua salkoon. Kakkosessa tällä kaudella debytoivan HJS:n saldona on vasta yksi voitto ja kyytipojaksi viisi tappiota.

Peli kehittyy pala palalta, mutta tuloksen tekeminen tuntuu tuskaiselta.

– Tämä on käännettävissä. Olemme menneet eteenpäin, mutta vastustajat ovat iskeneet liian usein kun muotomme on ollut rikki. Pienestä on nyt kiinni, Hakanen uskoo.

Miten u-käännös sitten tapahtuu, jotta sarjapisteitä alkaisi pudota tasaisempaan tahtiin?

Hakasella oli vastaus valmiina.

– Pelin rytmittäminen, kamppailukovuus ja meidän pitää voittaa enemmän 50-50 -palloja, mikä veisi pelin painopistettä hyökkäyssuuntaan ja loisi parempaa pallokontrollia, Hakanen luetteli.

HJS:n kausi Kakkosessa ensi lauantaina, kun se matkusta FC Espoon vieraaksi. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic