Urheilu

Pala kerrallaan pakkovoiton paikassakin

Juha Lehtola

Hämeenlinnan Pallokerhon tilanne jääkiekkoliigan pudotuspeleissä on selvä. Sen pitää voittaa jyväskyläläinen JYP perjantaina Hämeenlinnassa, jotta se pysyy mukana tämän kauden välieräpaikan taistelussa. JYP sai ottelusarjan katkolle voittamalla Kerhon keskiviikkona kotiottelussaan kolmannen kerran.

HPK:n hyökkääjä Juho Keränen on kokenut pudotuspelien mies. Täksi kaudeksi Kerhoon Oulun Kärpistä vaihtanut Keränen on tottunut pelaamaan tiukassa paikassa ja katkon paikatkin ovat miehelle tuttuja.

– Paras neuvo on, ettei lopputulosta mieti etukäteen, vaan menee pala palalta peliä kohden ja myös peliä pelataan vaihto ja erä kerrallaan. Ajatuksen ei saa antaa karata pidemmälle. Ainakin minulle tällainen tapa on toiminut, Keränen sanoo.

HPK ja JYP pelaavat perjantaina jo kuudennen ottelun yhdeksän päivän aikana, joten kaksikko on tullut toisilleen hyvinkin tutuksi, mutta Keräsen mielestä ei ole sen enempää helpompaa kuin vaikeampaa tuttua vastustajaa vastaan.

– Vaikea sanoa, onko se kumpaakaan. Vastustajat tietävät aika hyvin, mitä me yritämme tehdä ja toisin päin sama juttu.

Joukkueiden rasitus on ollut kova ja Keräsen mukaan sitä aistii jo kentällä.

– Lyhyessä ajassa pelataan paljon ja on tullut myös jatkoaikoja. Lisäksi pelit ovat olleet kovavauhtisia. Kyllä sen näkee, että tietyt pelaajat ehkä pikkuhiljaa hyytyvät mitä pidemmälle peli etenee, Keränen arvioi.

Kerho saa perjantaina kentälle takaisin kahden ottelun mittaisen pelikieltonsa kärsineen puolustajan Petteri Nikkilän. Lähes viikon peleistä huilannut puolustaja on tietysti tervetullut lisä Kerhon kokoonpanoon.

– Uskon, että siitä on meille apua. Pete on pelannut tähän asti hyvän sarjan ja muutenkin hyvän kauden, kehuu HPK:n maalivahtivalmentaja Juha Lehtola.

Hyvä on ollut myös Lehtolan suojatti Emil Larmi, joka on torjunut kaikissa HPK:n viidessä neljännesfinaalissa. 20-vuotias maalivahti on pitänyt osaltaan huolen siitä, että HPK:lla on ollut mahdollisuus voittaa joka ilta, vaikka kolme kertaa lopputulos on tappioksi kääntynytkin.

– Hän kovapäinen kaveri, joka on saanut jo aikaisemmin tällä kaudella hyviä kokemuksia siitä, että on pelannut hyvin. Emil on pelannut jo B-junnuissa nuorena kaverina hyviä pudotuspelejä, Lehtola muistutti.

Lehtolan mukaan HPK tarvitsee jokaisessa ottelussa paljon onnistujia.

– Nämä ovat niin tasaisia pelejä, että enemmän pitää olla miehiä, jotka pelaavat hyvin. Ok-suoritus ei näissä peleissä enää riitä.

Liiga ilmoitti torstaina, että se on ottanut keskiviikon ottelussa JYP:n voittomaalin jatkoerässä tehneen Mikko Kuukan kurinpitokäsittelyyn kolmannessa erässä ajassa 47.59 tapahtuneesta poikittaisesta mailasta Otto Paajasen niskaan.

 

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020