Kiekko Urheilu

Palikat kohdalleen SaiPa-otteluun – HPK tavoittelee kauden ensimmäistä voittoaan keskiviikkona kotikaukalossaan

Hyvä latautuminen peliin on tärkeää tasaisissa väännöissä.
HPK:n valmentaja Juuso Nieminen (vas.) ja puolustaja Miro Karjalainen punovat pelijuoniaan seuraavaksi SaiPaa vastaan. Kuva: Pekka Rautiainen
HPK:n valmentaja Juuso Nieminen (vas.) ja puolustaja Miro Karjalainen punovat pelijuoniaan seuraavaksi SaiPaa vastaan. Kuva: Pekka Rautiainen

Kolmas kerta toden sanoo. Siinä on sopiva motto HPK:n keskiviikkoiseen jääkiekkoliigan kotiotteluun SaiPaa vastaan.

Sarjan kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt Kerho aikoo kammeta ensimmäiset sarjapisteensä hyvän otteluun valmistautumisen ja ehjän viisikkopelaamisen kautta.

– Luvassa on taas tiukka ottelu, johon meidän pitää saada luotua oman näköisemme peli, eli pitää päästä mahdollisimman lähelle sitä kunnon työmäärää ja pelaamisen rakennetta viisikkopelissä. JYP-ottelussa emme ansainneet voittoa, sillä sekä työmäärä että viisikkopelaaminen vuotivat. Ja kun työmäärä vuotaa, niin silloinhan ei pystytä pitämään kiinni viisikkopelaamisestakaan, kun ei yksinkertaisesti ennätetä mukaan. Nämä asiat kun saamme kohdalleen, niin olemme varmasti kiinni myös voiton syrjässä, uskoo HPK:n valmentajatiimiin kuuluva Juuso Nieminen.

HPK:lla on takanaan tappiot Kärpille ja JYPille. Niemisen mielestä viime kauden finalistein kohtaaminen torstaina oli Kerhon osalta hyvää pelaamista, mutta seuraavana päivänä Jyväskylässä palikat eivät enää osuneet kohdallaan.

– Myös valmistautuminen siihen peliin oli puutteellinen, emmekä enää ottelun aikana onnistuneet kampeamaan itseämme takaisin peliin. Se meni vähän sellaiseksi repimiseksi. Huonot otteet kuitenkin herättelivät joukkuetta ja se pitäisi myös näkyä seuraavassa pelissä. Emme nimittäin olleet missään nimessä tyytyväisiä menoomme.

– Emme tarvitse kuitenkaan mitään suuria muutoksia. Kaikki lähtee liikkeelle pienten tekemisten kautta, ja niistä arkisista jutuista, joita arvostamme. Ne ovat juttuja, jotka eivät edes näy välttämättä kentän ulkopuolelle, mutta ovat voittavassa pelissä tärkeitä. Meidän pitää nostaa ne pienet asiat nyt vain isoiksi asioiksi, Nieminen maalailee.

Yhteispeli sujuu

Kerhon jykevä puolustaja Miro Karjalainen on samoilla linjoilla valmentajansa kanssa. Hän alleviivaa jokaisen pelaajan henkilökohtaista valmistautumista otteluihin.

– Nyt on erittäin hyvä paikka ottaa se extralatautuminen, jonka siivittämänä peli lähtee yleensä rullaamaan oikeaan suuntaan. Itselläni se tarkoittaa sitä, että käyn omissa oloissani asioista läpi hieman tarkemmin, Karjalainen suunnittelee.

Kolmatta kauttaan HPK:ssa pelaava Karjalainen uskoo myös tietävänsä, minkälainen SaiPa saapuu keskiviikkona Pohjantähti-areenaan.

– Joukkue on ollut usein paha vastustaja, sillä se pelaa aika kontrolloidusti. Viime kaudella SaiPa teki kovasti hommia, ja sillä tavallahan joukkue tavallisesti rankaisee isoista virheistä heti vastustajaansa.

– Liigassa on varmasti taktisesti vaikeamminkin pelaavia jengejä, mutta saamme varmasti vastaamme hyvän joukkueen, Karjalainen ennakoi.

HPK on saanut takalinjoilleen myös uusia puolustajia. Heidän kanssaan Karjalainen on pikkuhiljaa löytämässä yhteisen sävelen.

– Totta kai siinä on vielä hieman pientä hakemista, mutta kyllä jo nyt olemme ihan hyvillä holleilla. En näe siinä mitään stressin paikkaa. Myös kommunikointi uuden veskarimme Voden (maalivahti Joona Voutilainen) kanssa sujuu ihan hyvin, Karjalainen sanoo.

Kokoopanot elävät

HPK ei vielä tiistaina paljastanut kokoonpanoaan SaiPa-peliin.

– Varmasti ketjuihin ja pakkipareihin tulee varmasti joitakin muutoksia, mutta ne lyödään sitten lukkoon vasta keskiviikkoaamuna. Aika paljonhan meillä ovat ketjut eläneet kauden aikana, valmentaja Nieminen muistuttaa. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020