Urheilu

Pallo pyöri iloisesti Pullerilla

Kankaantaan päiväkodin Otsojen joukkue kirmasi vauhdikkaasti jalkapallon perässä torstaina Säästöpankki-areenassa. Joukkue osallistui perinteiseen Hämeenlinnan päiväkotien Päivisfutis-tapahtumaan, joka kokosi tänä vuonna Pullerille noin 500 lasta.

Otsojen joukkuetta johti lastenhoitaja Petri Hälvä, jonka ei todellakaan tarvinnut kannustaa pieniä kavereitaan pallon perään.

– Pelihän alkaa meillä Kankaantakankin heti kun pallon heittää pihalle. Lapsilla on aina hauskaa jalkapallon kanssa.

– Pullerilla meillä on mukana kolme joukkuetta, jossa on jokaisessa 6–7 pelaajaa. Otsojen joukkue ennättää pelata parin tunnin aikana kolme peliä, Hälvä kertoi.

Otsojen kuusivuotias Eeli Honkanen oli ensimmäistä kertaa mukana Päivisfutiksessa. Seuraavan pelin alkua odotellut Eeli pallotteli joukkuetovereidensa kanssa kentän laidalla.

– Täällä on ollut ihan kivaa. Olen tehnyt pari maaliakin, Eeli kertoi.

Päivisfutiksen järjestelyissä olivat tänä vuonna mukana Ammattiopisto Tavastian lähihoitajaopiskelijat ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura. Lähihoitajaopiskelijat toimivat pelien ohjaajina. HJS vastasi puolestaan turnausohjelmasta ja kentistä.

HJS:n juniorivalmentaja Teuvo Palkki seurasi pelejä kentän laidalla. Palkki on Päivisfutiksen puuhamies ja toimii myös yhdyshenkilönä seuransa ja päiväkotien välillä.

– Päivisfutis on suosittu tapahtuma lasten parissa. Meillä on peliohjelmat, mutta emme pelaa sijoituksista, emmekä laske maaleja. Tärkeintä on, että kaikilla on hyvä mieli jalkapallon parissa. Joillekin päiväkotilaisille tämä saattoi olla ensimmäinen kerta futiskentällä, muistutti Palkki. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic