Urheilu

Palloliitolta harvinainen päätös: HJS:n vastalause läpi – HJS-GrIFK -ottelu pelataan uudelleen "vakavan sääntöjen vastaisen ratkaisun" vuoksi

Palloliitto on hyväksynyt HJS:n vastalauseen ja perjantaina 15. kesäkuuta pelattu HJS-Grankulla IFK -ottelu tullaan pelaamaan uudestaan. Ottelu oli HJS-päivän juhlaottelu.

Ottelun 81. minuutilla HJS-päivän juhlaottelun 0–1-voittaneen GrIFK:n Valmir Seferi otti pelitilanteesta varoituksen. Pian tämän jälkeen Seferi vaihdettiin kentältä pois, jolloin erotuomari antoi Seferille kentältä poistuessaan toisen varoituksen ja nosti ilmaan punaisen kortin ulosajon merkiksi.

Soppa keittyi, kun vaihto kuitenkin annettiin suorittaa loppuun tapahtumaa seuranneesta HJS-penkin protestoinnista huolimatta. Aiemmin ottelussa toinen GrIFK:n pelaaja, Otto Pitkänen, oli jo saanut ulosajon.

HJS katsoi, että sen olisi pitänyt saada pelata ottelun viimeiset kymmenen minuuttia lisäaikoineen kahden miehen ylivoimalla loppuun. Tilanteen valuessa kyseenalaisesti erotuomarin sormien läpi, HJS teki vastalauseen vaatien ottelun pelaamista uudelleen.

Palloliitto hyväksyi torstaina HJS:n vastalauseen ja määräsi ottelun pelattavaksi uudelleen. Uusintaottelun päivämäärä ei ole vielä tiedossa, mutta joukkueet alkavat seuraavaksi sopia uutta ajankohtaa.

– Saadun selvityksen perusteella tässä tapauksessa on näytetty, että vaihtopelaaja ei ollut vielä astunut pelikentälle ja näin ollen vaihtopelaajasta ei vielä ollut tullut pelaaja. Tilanteessa olisi oikea ratkaisu ollut poistaa vaihtoon tuleva pelaaja ja jatkaa ottelua täydentämättä GrIFK:n joukkuetta vaihtopelaajalla. Näin ollen ottelussa on tapahtunut vakava sääntöjen vastainen ratkaisu tuomarin toimesta ja sen voidaan arvioida vaikuttaneen ottelun tapahtumiin merkittävästi, Palloliiton päätöksessä todetaan.

GrIFK:lla on seitsemän vuorokauttaa aikaa valittaa tehdystä päätöksestä Palloliiton vastalausevaliokunnalle.

HJS-leirissä osattiin odottaa myönteistä päätöstä.

– Päätös oli odotettu. Toisenlainen päätös olisi ollut jopa kohtuuton, koska voi sanoa, että toisenlainen päätös olisi ollut Palloliiton omien kilpailusääntöjen vastainen, toiminnanjohtaja Ville Dahlman kommentoi.

Palloliiton kilpailutoiminnan päällikkö Pekka Soini muistuttaa, että päätös on hyvin harvinainen laatuaan.

– Ei näitä usein satu, viime vuonna sattui yksi tapaus ja tänä vuonna on tapahtunut tämä yksi. Eri liiton sarjoissa pelataan todella suuri määrä otteluita, eikä näitä joka vuosi tapahdu, joten onhan tämä harvinaista, Soini painottaa Hämeen Sanomille.

– Kyse on ihan puhtaasta vahingosta. Laadultaan se on kuitenkin sen tason vahinko, että joukkueiden oikeusturvan varmistumiseksi ottelu määrättiin pelattavaksi uudestaan. Näitä asioita täytyy kuitenkin tapauskohtaisesti harkita hyvin tarkkaan. HÄSA

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic