Urheilu

Palloliiton työryhmän esitys vaikeuttaisi HJS:n nousuhaaveita

Palloliiton liittohallituksen nimeämän työryhmän ehdotus vähentäisi Kolmosesta Kakkoseen nousevien joukkueiden määrää. Se hankaloittaisi myös Kolmoseen pudonneen HJS:n nousua takaisin liiton sarjoihin.
HJS-akatemian toiminnanjohtaja Ville Dahlman toivoo, että tärkeät ottelut pelattaisiin pelikelpoisilla kentillä.

Hämeen Sanomien tietojen mukaan Palloliiton liittohallituksen nimeämä miesten pääsarjatyöryhmä on saanut valmiiksi alustavan esityksen Veikkausliigan, miesten Ykkösen ja Kakkosen sarjajärjestelmien kehittämisestä.

Kolmoseen pudonneen hämeenlinnalaisen HJS:n kannalta se tarkoittaa, että valtakunnallisesta Kakkosesta kauden 2018 päätteeksi putoaminen tulee hankaloittamaan paluuta sarjaporrasta ylemmäksi merkittävästi.

Palloliiton pöydällä olevassa esityksessä Kolmosen yhdeksän lohkovoittajaa ja kolme parasta toiseksi sijoittunutta arvotaan pelaamaan kaksiosaista playoff-karsintaa. Kuusi playoff-karsinnan voittajaa nousisi esityksessä seuraavaksi kaudeksi Kakkoseen.

Näin ollen Kakkoseen nousisi jatkossa kolme joukkuetta vähemmän.

HJS-akatemia ry:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman korostaa, että mitään ei ole vielä päätetty.

– Ykkösen, Kakkosen ja Kolmosen osalta ei ole tiedotettu päätöksiä. Tulemme lausumaan asiasta kysyttäessä oman näkökulmamme asiaan. Omana mielipiteenäni voin sanoa, että muutos nykyiseen on tarpeellinen kaikkiin sarjoihin, mutta lisenssikäytäntöä tulisi myös kiristää, kun sarjajärjestelmiä rukataan. Kakkosen joukkueille tarvitaan oma lisenssijärjestelmä, jota nyt ei ole, Dahlman sanoo.

– Oma mielipiteeni on myös se, että sarjojensa voittajan tulisi nousta automaattisesti.

Dahlman on huolissaan myös siitä, että karsinnat tulevat viemään ratkaisuotteluita myöhemmälle syksyyn, mikä aiheuttaa huolta olosuhteista.

Veikkausliigan karsinnoissa nähtiin jo, mikä merkitys sillä on. KPV:n ja TPS:n ensimmäinen liiganousukarsintaottelu Kouvolassa pelattiin lähes kelvottoman märällä ja lätäkköisellä kentällä, mikä herätti paljon kritiikkiä.

– Olosuhteet pitää pystyä takamaan. Pelataan isoista asioista ja mitä heikommat olosuhteet ovat, sitä suurempi merkitys sattumalla tulee olemaan. Ei ollut jalkapallolle eduksi, että esimerkiksi Veikkausliigan noususta pelattiin kamalissa olosuhteissa, Dahlman alleviivaa. HäSa