Urheilu Hattula

Parolan Visa irtisanoi toiminnanjohtajansa – Anne Riihilahden hallitus ottaa itse vastuun urheilutoiminnasta

Seuran uusi hallitus valittiin tiistaina.
Vihreäpaitainen Parolan Visa sijoittui läntisen alueen Futsal-Kakkosen Tampereen lohkossa B seitsemänneksi. Kuva: Tomi Vesaharju
Vihreäpaitainen Parolan Visa sijoittui läntisen alueen Futsal-Kakkosen Tampereen lohkossa B seitsemänneksi. Kuva: Tomi Vesaharju

Pääasiassa jalkapallosta tunnettu Parolan Visa ry on antanut lähtöpassit toiminnanjohtajalleen Ville Karviselle. Seuran ohjaustoimintapäällikkö Aleksi Pulli puolestaan lähti itse Visan mukaan ”uusiin haasteisiin työurallaan”.

Karvinen irtisanottiin ”tuotannollisten ja taloudellisten syiden vuoksi” jo 1. huhtikuuta. Seura tiedotti asiasta vasta vuosikokouksensa jälkeen tänä keskiviikkona.

Perusteluna Visa tarjosi koronavirustautipandemian aiheuttamia vaikeuksia, jotka ovat vaikuttaneet seuran ”varainkeruun kivijalkoihin”, seuran järjestämään ohjaustoimintaan ja yritysten kanssa tehtäviin markkinointiyhteistyösopimuksiin eli sponsorituloihin.

– Irtisanominen johtui juuri koronan tuomasta tilanteesta, joka pysäytti meidänkin toimintamme. Maaliskuun jälkeen tuloja ei ole ollut, toteaa puheenjohtajana aloittava, edelliseenkin hallitukseen kuulunut Anne Riihilahti.

 

Tiistaina pitämässään vuosikokouksessa Parolan Visa valitsi seuralle uuden hallituksen. Riihilahti seuraa puheenjohtajana Janne Oksasta. Varapuheenjohtajaksi päätyi Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusorganisaatio HJS Akatemia ry:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman.

Muut ParVin hallituksen jäsenet ovat sihteeri Ville Männikkö, rahastonhoitaja Mirka Saarinen sekä Topi Riihilahti, Ville Kalervo ja Markku Uotila.

Uuden hallituksen on tarkoitus organisoida seuran toiminta sekä Karviselta ja Pullilta jääneet tehtävät uudelleen valmennuspäällikkö Jyrki Rohamon kanssa.

– Meillä on ensi viikolla uusi kokous, mutta lähtökohta on, että nämä työtehtävät jaetaan aluksi hallituslaisten kesken. Silloin niihin ei mene rahaa. Uudessa hallituksessamme on paljon jalkapallotietämystä. On selvää, ettemme palkkaa nyt uusia työntekijöitä, Anne Riihilahti kertoo.

– Valmennuksemme on jo valmiiksi vapaaehtoista, ja valmentajien korvaukset ovat joukkueiden itse päätettävissä. Pyrimme mahdollisimman monipuoliseen toimintaan, kun se on taas mahdollista. Näkisin tämän koronan myös positiivisena asiana, kun pystymme nyt uudistamaan seuran toimintaa eri tavalla.

Samalla hallitus on päättänyt toimittaa tilintarkastuksen seuran taloudellisten näkymien selvittämiseksi.

– Meidän pitää tehdä koronatilanteesta seuranneet tulot ja menot selviksi uudelle hallitukselle, Riihilahti alleviivaa.

 

ParVi kuuluu jalkapallossa HJS:n johtamaan seurayhteisöön, mutta seura on aktiivinen omassa junioritoiminnassaankin. Visa sai viime syksynä Olympiakomitean Tähtiseura-kannustuspalkinnon.

ParVin korkeimmalla tasolla pelaava edustusjoukkue osallistui talvikaudella futsalin miesten Kakkoseen. Siinä missä seurana isompi HJS tarjoaa Visalle tukea etenkin jalkapallovalmennuksessa ja -pelaajapoluissa, futsal on peli, jossa ParVilla on annettavaa toiseen suuntaan.

– Olemme alueen johtava futsalseura, ja meillä oli viime kaudellakin pelaajia HJS:stä. Ehdottomasti se yhteistyö jatkuu, Riihilahti sanoo. HäSa

Päivän lehti

29.5.2020