Urheilu

Pato ei murtunut vaan nousee Kolmoseen – Seuraavaksi tähtäimessä muutto etelään

Tervakoskella kohdataan mieluummin RiPS kuin JanPa.
Kuvituskuva

Ensi kaudella jalkapallon miesten Kolmosessa nähtäneen jälleen uusia kantahämäläisiä paikallispelejä. Se on vielä auki, keiden välillä, mutta uusvanhana osapuolena näissä derbyissä esiintyy Tervakosken Pato.

Pato sinetöi nousunsa ja sijoittumisen kahden parhaan joukkoon Tampereen piirin Nelosessa kaatamalla Nekalan Pallon lauantaina kotonaan maalein 5–2.

Pato nousi sarjakärkeen pisteellä ohi Tampere Unitedin kakkosjoukkueen. Ero kolmantena olevaan FC Melodyyn on kaksi kierrosta ennen kauden loppua seitsemän pistettä.

– Hävisimme kauden alussa neljästä pelistä kolme, mutta sitten joukkuehenki ja tulokset paranivat, kun tuli parikymmentä tappiotonta peliä. Voitot tietysti ruokkivat itseluottamusta, joukkuetta Matti Hiukan kanssa valmentanut seuran yleismies Janne Lindberg kertasi.

 

Ensi kaudeksi Palloliiton sarjarakenne muuttuu, kun piirit lakkaavat olemasta, joten Padon nousu ei tarkoita pelaamista Tampereen piirin Kolmosessa. Sarjavaihtoehdot ovat läntisen ja eteläisen alueen lohkot.

Suurin osa Tampereen piirin joukkueista kuuluu läntiseen alueeseen, mutta Pato aikoo anoa siirtoa eteläiseen. Näin ollen Tervakoskella pelattava derby ei olisi kunnallispeli Janakkalan Palloa vastaan (jos JanPa edes säilyy Kolmosessa), vaan Riihimäen Palloseuraa vastaan.

– Itse pitkään seurassa olleena, ne RiPS-ottelut ovat olleet kovempia juttuja ja niissä on ollut jopa 600 katsojaa. Ne ovat sellaisia kaupunki vastaan kylä -otteluita. Katsotaan, päästäänkö sinne etelän alueeseen. Sitä me yritämme, koska junioreitamme ei yhtään kiinnosta lähteä pelaamaan Kokkolaan vaan Nurmijärvelle, Riihimäelle tai Hyvinkäälle, Lindberg sanoi.

– Ne ovat kuitenkin kabinettijuttuja sitten joskus. Urheilullisesti olemme kolmosdivisioonaa, pelasimme missä tahansa. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020