Urheilu

Pato murtui tyvipään taistossa – Tamperelainen hyökyaalto vyöryi ohi sarjataulukossa

Tervakoski tulvi vierasmaaleista torstaina.
Tervakosken Pato ja FJK ovat nyt läntisen alueen Kolmosen B-lohkon kaksi viimeistä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tervakosken Pato ja FJK ovat nyt läntisen alueen Kolmosen B-lohkon kaksi viimeistä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tervakosken Pato sai torstaina miesten Kolmosen kotiottelussaan yllättävän hyistä kyytiä. Pato romahti sarjataulukossa sen takana olleen Tampereen Kisa-Toverien vyöryn edessä peräti 1–6 (1–3).

Isäntien Friday Jacobson avasi maalihanat 11. minuutilla, mutta loukkasi olkapäänsä pääpallon alastulossa. Seuraavan reilun 20 minuutin aikana TKT murjoi Patoa kolmella maalilla.

Padon tilanne synkkeni entisestään, kun Timo Siivonen otti 1–4-maalin jälkeen punaisen kortin. Tamperelaisten maalitilin avannut Niko Öhman laukoi rangaistuspotkun ohi, mutta Topias Perkiö ja Kalle Sintonen maalasivat vielä toiset osumansa.

TKT nousi arvokkailla pisteillä pois viimeistä edelliseltä sijalta 11. Voitto oli sille kauden toinen. Läntisen alueen Kolmosen B-lohkon peräpään kolmikon muodostavat nyt kuuden pisteen JanPa ja Pato sekä kolmas kantahämäläinen FJK, jolla on vain kaksi tasapelipistettä kuudesta ottelusta.

Päävalmentaja Janne Lindberg harmitteli tappiota, vaikka numerot olivat selvät. Pato on nyt päästänyt lohkossa eniten maaleja, 23.

– Peli ailahtelee, mutta sen ymmärtää, kun systeemit vaihtuvat. Meilläkin oli paikkoja, mutta niihin nähden oikea joukkue voitti ja vieläpä maailmanluokan maaleilla. Vähän rumaksi meni, kun enemmänkin oli saatavilla ja tämä vastus olisi pitänyt voittaa. Ensimmäinen maali kotikentällä ja hyviä esityksiä B- ja C-junnuilta ovat sitten ne positiiviset asiat, Lindberg pyöritteli.

Janakkalalaisilla on alkusarjaa jäljellä vielä neljä ottelua. Nousutaisteluun oikeuttavaan yläloppusarjan paikkaan on kaksi pistettä ennen kuin kyseisellä sijalla kuusi oleva Tampere United vierailee Forssassa lauantaina.

Seuraavaksi Pato testaa viikon kuluttua NoPS:n vireen Nokialla.

– Koetetaan nyt saada tässä alkusarjassa peliä kuntoon, sillä alaloppusarja on meille playoff, Lindberg totesi. HäSa

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic