Kiekko Urheilu

Patrik Laineella ei ole tietoa eikä ajatuksia alkavan kauden pelipaikastaan – "Laukkuja ei ole pakattu"

NHL-tähdellä on aikaa kiertää hyväntekeväisyysgolftapahtumia ilman selvää paluupäivämäärää Pohjois-Amerikkaan.
Patrik Laineen golfkierros sujui jääkiekkoilijan mukaan hyvin vaihtelevasti. Kuva: Pekka Rautiainen
Patrik Laineen golfkierros sujui jääkiekkoilijan mukaan hyvin vaihtelevasti. Kuva: Pekka Rautiainen

Yksi Suomen kirkkaimmista jääkiekkotähdistä, Patrik Laine on edelleen ilman omaakaan tietoa syksyllä alkavan kauden pelipaikasta, sanoo pelaaja itse. Laine osallistui monen muun suomalaisen jääkiekkopersoonan tavoin tiistaina Linna Golfissa järjestettyyn Vaahteragolf-tapahtumaan.

Laineen tulokassopimus Winnipeg Jetsin kanssa loppui viime kauteen ja hänestä tuli heinäkuun alussa rajoitettu vapaa agentti. Se tarkoittaa, että Laineen siirto toiseen seuraan vaatisi tulevasta tuloksesta riippuen kärkipään varausvuorojen luovuttamista Winnipegille.

Kanadalainen The Hockey News arvioi heinäkuun lopussa, että Jets tulee aikanaan tekemään Laineen kanssa 8,5 miljoonaa dollaria kaudessa käsittävän sopimuksen, joka saattaisi olla vain lyhyt ”siltasopimus”, mutta toistaiseksi julkisia tarjouksia ei ole tehty. Laine on vähäsanainen tilanteestaan, koska ei kertomansa mukaan ole osallisena neuvotteluissa, joita hoitaa hänen agenttinsa.

– En osaa sanoa mitä siellä puuhataan, kun en ole siellä ollut. Vielä ei ole paikkaa tiedossa. Laukkuja ei ole pakattu, mutta eiköhän sekin päivä kohta koita. En mieti sitä (pelipaikkaa) juuri yhtään, eikä sitä tarvitsekaan miettiä. Jossain tulee kuitenkin pelattua, niin treenataan ja vietetään aikaa kotona nyt, Laine kertoo.

21-vuotias hyökkääjä toivoo ensi kaudesta vain olevansa parempi kuin edellisellä, jolla hän jäi pieneksi pettymykseksi uransa alimpiin tehoihin 30+20.

– Se on oikeastaan ainoa henkilökohtainen tavoitteeni. Lähdetään kehittymään pelaajana.

 

Laineella on siis toistaiseksi aikaa lyödä pientä valkoista palloa Suomen viheriöillä. Viikko sitten hän osallistui toiseen hyväntekeväisyysgolftapahtumaan Nokialla Aleksander Barkovin kanssa. Laine kertoo olevansa hyvin vaihtelevantasoinen golfari 9 lyönnin tasoituksella.

– Näissä on hyvä käydä silloin tällöin, hauskoja tilaisuuksia hyvän asian puolesta. Tänään ei oikein tahtonut fokus pysyä, mutta hauskaa oli. Jonkin verran on tänä kesänä golfia pelattu ja tehty muutakin treeniä. Kiva, kun kelit ovat olleet hyvät, toteaa ”erittäin hyvässä kunnossa” oleva Laine.

Vaahteragolfissa kerättiin osallistumismaksuilla rahaa Toronton yliopiston suomen kielen ja kulttuurin opetusohjelmalle, jota Kanadassa kolme vuotta kiekkoillut Laine pitää tärkeänä.

– Siellä on aika paljon suomalaistaustaisia, niin on hienoa, että noinkin kaukana opetetaan ja pidetään yllä suomen kieltä ja kulttuuria. Monessa maassa ei sitä mahdollisuutta ole. HäSa

Mainos