Urheilu

Paukun kausi paketissa

– Tää on nyt tässä. Maarit Lindberg päätti mittavan uransa pesäpalloilijana apeissa tunnelmissa.

Hämeenlinnan Paukun naiset olivat juuri kärsineet toisen ja ratkaisevan tappion Ykköspesiksen nousukarsinnoissa Rauman Feralle. Paukun pelit jatkuvat siis tulevallakin kaudella suomensarjassa. Fera nousee puolestaan ykköspesikseen.

Ykköspalkinnon ottelussa pokannut 3-polttaja Lindberg ei oikein löytänyt hakemallakaan hyvää joukkueensa esityksestä.

– Huonot on fiilikset varsinkin, kun näki, että vastustaja oli täysin voitettavissa. Sitten vielä sössittiin omalla huonolla pelillämme. Sisäpelimme oli tänään rikkonaista. Emme saaneet siihen lainkaan pitkäjänteisyyttä.

Lindberg suolasi tutun tehokkaaseen tahtiin raumalaisia etenkin vaihtotilanteissa. Hän antoi konkarina tunnustusta myös Paukun nuorisokaartille.

– Oma ulkopelini oli tänään ihan ok. Joukkue ja varsinkin meidän junnut ovat kehittyneet kahden vuoden takaisesta hurjasti eteenpäin.

Kauden viimeisessä ottelussa Paukun nuorista esiin nousi etenkin kunnarin tyhjään kenttään lyönyt ja kaksi juoksua tuonut 3-vahti Minna Varis.

Pitkän kaavan mukaan

Peli ei kokonaisuudessaan tarjonnut 210 Hämeensaareen saapuneelle katsojalle kovinkaan paljon pesäpallon hienouksia. Jännitystä riitti kuitenkin senkin edestä.

Ensimmäinen jakso tuntui jo ratkenneelta, kun Paukku tuli kolmannen tasoittavalleen 5–1-tappiolukemissa. Raumalaisten karkea harhaheitto ja Variksen kunnari aloittivat takaa-ajon, joka päättyi Sanni Järveläisen syöksymällä tuodun tasoituksen kautta Feran lukkarin Juulia Kuusion lahjoittamaan vapaataivaljuoksuun. Paukku vei jakson 6–5 ja kaikki oli omissa käsissä.

Toisella jaksolla Paukun sisäpeli tökki pahemman kerran. Rauman 2–0-jaksovoittoon riitti Ida Henrikssonin merkattu välilyönti ja Paukun lahjoittama juoksu harhaheitolla.

Kun supervuoroparissa kumpikaan joukkue ei onnistunut, saatiin jännittää kotiutuslyöntejä.

Ojala allapäin

Rauman Juulia Kuusisto löi kotiutuslyöntikisan kahdeksannessa parissa maapallon kakkospuolelle, jolla Nelli Kaskisto toi ratkaisujuoksun.

– Siinä oli sitten tuuriakin mukana. Pomppiiko se pallo vai eikö se pompi? Tällä kertaa se pomppi kaverille. Hyvä lyönti, nopea eteneminen eikä meidänkään pelaajan (Jonna Luopa) suoritus ollut huono. Se ei vaan tällä kertaa riittänyt, kertasi Paukun pelinjohtaja Toni Ojala pelin ratkaisua.

– Nämä pelit voittaa parempi joukkue. Hattu pois päästä ja kaikki kunnia kavereille. Hienoa tänään oli 5–1-tilanteesta nousu jaksovoittoon.

Ojala pystyi tunnekuohustaan huolimatta analysoimaan paukuttarien mennyttä pesiskautta.

– Kausi oli aika kaksijakoinen. Aluksi olimme ryhmä yksilöitä, jotka suorittivat omia tehtäviään kentällä ehkä jopa virkamiesmäisesti. Emme jaksaneet iloita edes hyvistä suorituksista. Loppupeleissä olimme pesäpallojoukkue eikä ryhmä yksilöitä. Jokainen halusi ja osasi ottaa vastuuta.

Ojala antoi täyden tunnustuksen Ykköseen nouseelle raumalaisryhmälle.

– Rauman joukkue oli tasainen ryhmä nuoria hyviä tyttöjä. He ansaitsivat kyllä nousun. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic